1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Italia: Guvernul vrea înăsprirea reglementărilor fiscale pentru pierderile din împrumuturi înregistrate de bănci

Italia ia în considerare din 2020 reducerea valorii pierderilor din împrumuturi pe care o bancă le poate deduce din veniturile sale impozabile, în dorinţa de a găsi metode de finanţare a bugetului expansionist pe anul viitor, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

15 oct, 2019 | Agerpres

Roma nu reuşeşte să găsească resurse de 23 de miliarde de euro pentru a evita majorarea TVA de la 1 ianuarie, o decizie care ar afecta cererea internă deja slabă.

Guvernul ar putea obţine bani din înăsprirea reglementărilor fiscale privind deprecierea creditelor neperformante, care încă afectează bilanţurile băncilor italiene, susţin sursele.

Marţi, coaliţia aflată la guvernare în Italia ar urma să aprobe bugetul pe 2020, iar documentul trebuie trimis spre aprobare Comisiei Europene.

În proiectul de buget, Italia nu vrea doar să evite majorarea TVA, ci şi să introducă un sistem de reducere a impozitelor care ar costa statul aproximativ trei miliarde de euro în 2020 şi 5,5 miliarde de euro în 2021.

În plus, vor fi reduse costurile pentru testele de la spitale şi va fi majora sprijinul pentru familiile sărace cu copii, au declarat oficiali guvernamentali.

Pentru a finanţa aceste măsuri, coaliţia aflată la guvernare în Italia vrea să reducă evaziunea fiscală, care costă statul aproximativ 109 miliarde de euro în fiecare an, conform estimărilor Trezoreriei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO