Italia injectează trei miliarde de euro în Alitalia în pregătirea naţionalizării companiei aeriene – Reuters

Guvernul italian va injecta cel puţin trei miliarde de euro în Alitalia, a anunţat joi Ministerul Industriei, pregătind planul pentru naţionalizarea companiei aeriene care se confruntă cu dificultăţi financiare, transmite Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - joi, 07 mai 2020, 12:44
Italia injectează trei miliarde de euro în Alitalia în pregătirea naţionalizării companiei aeriene - Reuters

Autorităţile de la Roma se pregătesc să reia controlul operatorului aerian, după 11 ani de conducere privată dificilă şi trei încercări eşuate de restructurare.

Guvernul a fost forţat să anuleze planificata vânzare a companiei aeriene deoarece problemele Alitalia au fost exacerbate de măsurile adoptate pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), care au devastat industria aeriană.

Din primul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 25 miliarde de euro, Guvernul a alocat 500 milioane de euro pentru întregul sector aerian, majoritatea banilor mergând către Alitalia.

„Intenţia Executivului nu este să facem o altă salvare. Obiectivul nostru este să relansăm operatorul aerian”, a afirmat ministrul Industriei, Stefano Patuanelli.

Miercuri, Ministerul Muncii a aprobat plasarea a 6.622 de angajaţi ai Alitalia în schema de şomaj temporar, până în octombrie.

Patuanelli a declarat că autorităţile de la Roma vor face tot posibilul pentru protejarea celor 11.132 de locuri de muncă de la Alitalia.

Săptămâna aceasta, operatorul aerian a suspendat zborul său direct zilnic între Roma şi New York până la finalul acestei luni, acesta fiind singura cursă aeriană pe distanţă lungă care încă era operaţională.

Noua Alitalia va continua să opereze cu actuala flotă (sub 100 de aeronave), „dar va trebui să fim pregătiţi să adăugăm noi avioane”, a declarat ministrul Industriei. Acesta a adăugat că Executivul ia în considerare extinderea diviziei cargo.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) este în elaborare, fiind la nivel de draft, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a precizat că, în actuala formă, pentru...
Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,8768 lei/euro – 3.03.2021
Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,8768 lei/euro – 3.03.2021
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,8768 lei/euro, 4,0341 lei/dolar, 5,6412 lei/liră ...
RAR: Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore
RAR: Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore
 Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, ...
Angajări la Metro.digital, compania de tehnologie a grupului Metro
Angajări la Metro.digital, compania de tehnologie a grupului Metro
Metro.digital, compania de tehnologie a Metro, unul dintre jucătorii mari din comerțul angros, anunţă că angajează ...