Italia: Mai multe proteste antiguvernamentale s-au încheiat cu incidente violente

Numeroase incidente s-au produs luni după ce sute de manifestaţii au fost organizate în întreaga Italie de către opozanţii guvernului, afiliaţi mişcării protestatare "forconi", conform presei italiene, transmite AFP.
Economica.net - mar, 10 dec. 2013, 07:50

La Torino (nord-vest) au avut loc mai multe incidente violente, ducând la paralizarea oraşului. În cursul zilei au avut loc ciocniri între forţele de ordine şi zeci de manifestanţi anti-fiscalitate.

După ce au blocat timp de o oră principalele gări din Torino stând pe şine, aproximativ o sută de manifestanţi s-au îndreptat către sediul Equitalia, centrul de colectare a impozitelor.

Manifestanţii au aruncat cu sticle, petarde şi pietre asupra clădirii. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. Paisprezece membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor şi trei maşini de poliţie au fost avariate.

Protestatarii au perturbat de asemenea circulaţia tramvaielor, provocând închiderea mai multor magazine din zonă.

Sute de manifestaţii de acest tip au fost organizate în întreaga Italie pentru a protesta faţă de sporirea fiscalităţii şi pentru a cere demisia guvernului de coaliţie condus de Enrico Letta, care este acuzat că nu a făcut nimic pentru susţinerea celor mai afectate categorii ale populaţiei.

Adunările şi blocajele stradale au fost organizate mai ales la Roma, Veneţia, Campania, în jurul Milano precum şi a Palermo, Catana în Sicilia şi în Sardinia.

Mai multe gări au fost blocate, precum cea din Genoa, provocând întârzieri în circulaţia trenurilor către frontiera franceză.

La Roma, în faţa sediului regiunii Lazio, au fost aruncate petarde şi fumigene iar 11 persoane au fost arestate, a precizat agenţia Ansa.

Pornită în Sicilia, mişcarea „forconi”, ce are ca simbol furca ţărănească, a reunit agricultori preocupaţi de creşterea taxelor şi impozitelor care se tem de dispariţia fermelor mici.

Acestora li s-au adăugat ulterior artizani, comercianţi, mici antreprenori şi alte categorii profesionale.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS datorate pentru veniturile estimate în 2024
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS ...
Termenul-limită privind trimiterea, fără penalităţi, a declaraţiei unice la Fisc pentru definitivarea contribuţiilor pentru 2023 şi pe cea estimativă pentru anul 2024 e 25 mai inclusiv. ...
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş (producţie cablaje auto) au protestat, joi, după decizia de închidere ...
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Peste 100 de plângeri pentru incitare la ură antisemită au fost înregistrate în Suedia la sfârşitul lui decembrie, ...
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Peste 700 de migranţi au sosit miercuri în Regatul Unit la bordul unor ambarcaţiuni mici după ce au traversat Canalul ...