1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Extern

Italia recomandă ''prudenţă şi responsabilite'' în discuţiile cu Grecia

Premierul italian Matteo Renzi a recomandat luni ''seriozitate'', ''prudenţă'' şi ''responsabilitate'' în discuţiile cu caracter economic cu Grecia, cu o zi înainte de o întâlnire pe care o va avea la Roma cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras, relatează AFP.

02 feb, 2015 | Agerpres

''Am discutat despre aceasta ieri cu cancelarul german Angela Merkel şi vom continua să discutăm cu toţi ceilalţi din Europa, începând cu Francois Hollande'', preşedintele Franţei, a declarat Renzi într-un interviu la radio RTL 102.5.

''Vrem să deplasăm discuţia privind politica economică de la austeritate la creştere economică şi investiţii'', a reamintit el.''Când am spus că vrem să schimbăm politica economică, vrem schimbarea în Europa, dar nu numai pentru Grecia sau pentru o altă ţară'', a insistat Renzi, în contextul în care premierul grec începe un turneu european pentru a susţine o reducere a enormei datorii publice a Greciei, care reprezintă 175% din PIB-ul ţării, un record în Europa.

Potrivit presei din Peninsulă, Renzi ar fi exclus, în cadrul convorbirii sale telefonice cu Angela Merkel, posibilitatea de a prelua conducerea unei alianţe ''mediteraneene'', cu Grecia şi Spania, unde partidul antiausteritate Podemos câştigă teren în contextul victoriei partidului Syriza în Grecia.

În opinia cotidianului La Stampa, obiectivul ar fi mai degrabă să se impună în rolul de exemplu pentru Grecia, având ca priorităţi respectarea acordurilor, continuarea reformelor şi investiţiile.

''Reformele trebuie să meargă înainte, deoarece ele vor servi Italiei şi italienilor şi ne dau credibilitate în străinătate'', a spus şeful guvernului italian în interviu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO