Italia – Salvini îşi apără reforma azilului, care ar putea da afară din centrele de primire mii de migranţi

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, şi-a apărat reforma care înăspreşte reglementările în materie de azil şi despre care criticii afirmă că ar putea arunca în stradă mii de migranţi, transmite miercuri dpa.
Economica.net - mie, 05 dec. 2018, 08:02
Italia - Salvini îşi apără reforma azilului, care ar putea da afară din centrele de primire mii de migranţi

Într-o postare video pe Facebook, Salvini declară că reforma sa, adoptată săptămâna trecută de parlament, le va da ‘mai multe drepturi refugiaţilor adevăraţi’ şi îi va penaliza ‘pe cei care fac miliarde pe seama imigraţiei ilegale’.

În ultimele zile s-au înmulţit relatările despre zeci de migranţi, printre care şi o fetiţă de numai 5 luni, daţi afară din centrele de primire în urma reformei lui Salvini.

‘Mii de imigranţi găzduiţi în centre vor fi aruncaţi afară pe străzi, (inclusiv) sute în Milano’, a declarat duminică comisarul pentru politici sociale al municipalităţii, Pierfrancesco Majorino.

Aceasta se întâmplă pentru că aşa-numitele ‘permise umanitare’, pe care reforma lui Slavini practic le-a desfiinţat, nu mai beneficiază de sprijin din fonduri publice.

Avocaţi specializaţi în drepturile omului şi alţi activişti au publicat documente oficiale ce arată că responsabililor centrelor de primire li s-a cerut să-i dea afară pe posesorii de ‘permise umanitare’.

Cotidianul de opoziţie La Repubblica a relatat că până la 40.000 de migranţi ar putea fi vizaţi de aceste măsuri, dar experţii sunt de părere că numărul real este greu de estimat.

‘Dacă vorbim despre oameni care riscă să ajungă pe străzi pe termen lung, numărul ar putea fi corect. Nu şi dacă vorbim de ziua de mâine’, consideră Matteo Villa, cercetător la institutul ISPI, citat de dpa.

‘Permisele umanitare’ erau acordate persoanelor care nu erau eligibile pentru azil, dar primeau drept de şedere în Italia.

Te-ar mai putea interesa și
Ghinea: România îşi poate extinde reţeaua de gaze prin PNRR într-o regiune a ţării, dacă va folosi şi hidrogenul în amestec
Ghinea: România îşi poate extinde reţeaua de gaze prin PNRR într-o regiune a ţării, dacă va folosi şi hidrogenul ...
Reţeaua de distribuţie a gazelor poate fi extinsă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) într-o regiune a ţării, dacă va fi folosit hidrogenul în amestec cu gazele, a......
Încasări record la buget din taxe şi impozite, datorită conformării voluntare – Cîţu
Încasări record la buget din taxe şi impozite, datorită conformării voluntare – Cîţu
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi, la finalul şedinţei de guvern, că în ultimii doi a crescut gradul de conformare ...
Qualitance și IBM au dezvoltat pentru Banca Transilvania o platformă bazată pe AI
Qualitance și IBM au dezvoltat pentru Banca Transilvania o platformă bazată pe AI
Qualitance și IBM Global Business Services (GBS) au fost selectate de către Banca Transilvania să dezvolte o soluție ...
Cîţu merge la Bruxelles cu un PNRR cu toată suma alocată: 29,2 miliarde de euro
Cîţu merge la Bruxelles cu un PNRR cu toată suma alocată: 29,2 miliarde de euro
România va depune un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru toată suma alocată, 29,2 miliarde de euro, a ...