1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Extern

Italia va fi ajutată în plus de către Uniunea Europeană. Firmele din Peninsula ar putea să primească niște compensații

Comisia Europeană este pregătită să ia în considerare măsuri de compensare a companiilor afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19) şi, de asemenea, este foarte probabil să acorde un sprijin suplimentar Italiei, transmite Reuters. citat de Agerpres.

10 mar, 2020 | Agerpres

"Comisia Europeană este aici pentru a discuta posibilele măsuri de sprijin pentru a compensa firmele pentru pagubele provocate de Covid-19. Italia, cea mai afectată ţară din UE până acum, ar putea beneficia de noi măsuri, pe lângă flexibilitatea acordată de Bruxelles în privinţa reglementărilor fiscale", a declarat, marţi, vicepreşedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenţei.

Potrivit acesteia, Italia ar putea avea nevoie de măsuri suplimentare care să combată efectul "turbulenţelor severe" cu care se confruntă pe plan economic.

"Suntem pregătiţi să lucrăm cu Italia la măsuri suplimentare, care ar putea fi necesare ca un remediu la turbulenţele severe cu care se confruntă economia sa. Conform reglementărilor UE privind subvenţiile, în anumite circumstanţe, guvernele pot ajuta companiile care se confruntă cu lipsa de lichidităţi sau au nevoie de ajutor urgent de salvare", a adăugat Vestager, la o conferinţă de presă.

Şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat marţi că Italia va fi sprijinită

"Vom sprijini Italia şi poporul ei prin toate mijloacele şi măsurile pe care le avem la dispoziţie", a afirmat acesta.

El a dat asigurări că Europa este capabilă să facă faţă crizei economice cauzate de epidemie.

Într-un document al Comisiei Europene consultat de Reuters, se estimează că Italia şi Franţa riscă să înregistreze în primul trimestru din 2020 recesiune tehnică, din cauza efectelor epidemiei de coronavirus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO