Iulian Stanciu, eMAG: Lipsa predictibilităţii măsurilor fiscale poate afecta planurile pe termen lung

Lispa predictibilităţii din punct de vedere al măsurilor flscale poate afecta planurile investitorilor pe termen lung, a afirmat luni CEO-ul eMAG, Iulian Stanciu.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 10:04
Iulian Stanciu, eMAG: Lipsa predictibilităţii măsurilor fiscale poate afecta planurile pe termen lung

Răspunzând la o întrebare a presei privind modificările adoptate recent de Guvern la Codul Fiscal, Stanciu a afirmat:

„Este un lucru foarte bun că se va ţine cont şi de programatori, de categoriile sociale care ar fi avut ori o scădere a salariului, ori o creştere a costului companiei. Era undeva la 6,5% acest cost. Ce pot să spun este că lipsa predictibilităţii din punct de vedere al măsuri fiscale poate afecta planuri pe termen lung. În acelaşi timp, este dreptul guvernului să ajusteze politica fiscală în funcţie de contextul economic global, european şi de ce se îmtâmplă în România. Deci, din punctul nostru de vedere, aşteptăm finalizarea măsurilor astfel încît programatorii să nu fie afectaţi şi să nu fie afectat sectorul economiei cu cea mai mare creştere”, a afirmat Iulian Stanciu.

eMAG are peste 700 de programatori.

„Noi suntem antrenaţi în zona asta. Chiar dacă avem acum un partener străin, un mare fond de investiţii, am crescut în România şi ne adaptăm repede, suntem aici şi rămânem aici, nu ne speriem uşor. Nu ştiu cum percep alţi investitori”, a mai spus Stanciu.

Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost modificat Codul Fiscal a fost adoptată miercuri şi prevede reducerea numărului de contribuţii sociale de la nouă la trei, schimbări în ceea ce priveşte modul de impozitare al companiilor, îndeosebi pentru IMM-uri, şi reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%.

În domeniul contribuţiilor sociale obligatorii, modificările aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri vizează reducerea cotelor cumulate ale contribuţiilor sociale obligatorii, per total cu 2%, de la 39,25% la 37,25%, şi reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 9 la 3, fiind menţinute: contribuţia de asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat; contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat.

Ca noutate, este introdusă „contribuţia asiguratorie pentru muncă” în cotă de 2,25% datorată de angajatori care va fi utlizată pentru alimentarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale şi asigurării necesarului pentru plata prestaţiilor din domeniul asigurărilor sociale de care beneficiază salariaţii, respectiv indemnizaţiile pentru şomaj, indemnizaţiile primite pentru concediile medicale sau cheltuielile pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

În plus, impozitul pe venit scade la 16 la 10%, cu excepţia dividendelor care vor fi taxate în continuare la nivelul de 5%.

OUG revizuieşte modul în care impozitate microîntreprinderile astfel încât vor beneficia de impozit de 1% pe veniturile realizate şi IMM-urile care realizează venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro şi care în prezent plătesc impozit de 16% pe profit. 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...