1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

IT&C

Iulian Stanciu, eMAG: Lipsa predictibilităţii măsurilor fiscale poate afecta planurile pe termen lung

Lispa predictibilităţii din punct de vedere al măsurilor flscale poate afecta planurile investitorilor pe termen lung, a afirmat luni CEO-ul eMAG, Iulian Stanciu.

13 noi, 2017 | ECONOMICA.net

Răspunzând la o întrebare a presei privind modificările adoptate recent de Guvern la Codul Fiscal, Stanciu a afirmat:

"Este un lucru foarte bun că se va ţine cont şi de programatori, de categoriile sociale care ar fi avut ori o scădere a salariului, ori o creştere a costului companiei. Era undeva la 6,5% acest cost. Ce pot să spun este că lipsa predictibilităţii din punct de vedere al măsuri fiscale poate afecta planuri pe termen lung. În acelaşi timp, este dreptul guvernului să ajusteze politica fiscală în funcţie de contextul economic global, european şi de ce se îmtâmplă în România. Deci, din punctul nostru de vedere, aşteptăm finalizarea măsurilor astfel încît programatorii să nu fie afectaţi şi să nu fie afectat sectorul economiei cu cea mai mare creştere", a afirmat Iulian Stanciu.

eMAG are peste 700 de programatori.

"Noi suntem antrenaţi în zona asta. Chiar dacă avem acum un partener străin, un mare fond de investiţii, am crescut în România şi ne adaptăm repede, suntem aici şi rămânem aici, nu ne speriem uşor. Nu ştiu cum percep alţi investitori", a mai spus Stanciu.

Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost modificat Codul Fiscal a fost adoptată miercuri şi prevede reducerea numărului de contribuţii sociale de la nouă la trei, schimbări în ceea ce priveşte modul de impozitare al companiilor, îndeosebi pentru IMM-uri, şi reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%.

În domeniul contribuţiilor sociale obligatorii, modificările aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri vizează reducerea cotelor cumulate ale contribuţiilor sociale obligatorii, per total cu 2%, de la 39,25% la 37,25%, şi reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 9 la 3, fiind menţinute: contribuţia de asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat; contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat.

Ca noutate, este introdusă „contribuţia asiguratorie pentru muncă” în cotă de 2,25% datorată de angajatori care va fi utlizată pentru alimentarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale şi asigurării necesarului pentru plata prestaţiilor din domeniul asigurărilor sociale de care beneficiază salariaţii, respectiv indemnizaţiile pentru şomaj, indemnizaţiile primite pentru concediile medicale sau cheltuielile pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

În plus, impozitul pe venit scade la 16 la 10%, cu excepţia dividendelor care vor fi taxate în continuare la nivelul de 5%.

OUG revizuieşte modul în care impozitate microîntreprinderile astfel încât vor beneficia de impozit de 1% pe veniturile realizate şi IMM-urile care realizează venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro şi care în prezent plătesc impozit de 16% pe profit. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO