Iulian Stanciu, eMAG: „Ţintim vânzări de 350 de milioane de lei într-o singură zi de Black Friday”. Ce îi sfătuieşte pe cumpărători

eMAG ţinteşte vânzări de 350 de milioane de lei într-o singură zi de Black Friday, cu 1,5 milioane de produse vândute.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 09:49
Iulian Stanciu, eMAG:

La ediţia din acest an a campaniei de reduceri, cel mai mare retailer online oferă, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, posibilitatea de a face cumpărături în 60 de rate fără dobândă. La capitolul produse speciale, pe lângă lingouri de aur şi bijuterii, eMAG vine cu reduceri la maşini şi motociclete, abonamente Digi Mobil, vouchere pentru zboruri cu TAROM, bilete la Formula 1, abonamente la servicii medicale şi de stomatologie, antichităţi, pachete turistice şi un card de cumpărături.

„Ţinta noastră este de 1,5 milioane de produse vândute, iar ca vânzări 350 de milioane de lei. Încă nu atingem 100 de milioane de euro, dar ne apropiem. Vrem să facem livrarea produselor până pe 29 noiembrie, am negociat asta cu firmele de curierat şi aici se duc investiţiile noastre. Două treimi din comenzi se vor livra în cinci zile, 100.000 de comenzi estimăm că le vom da companiilor de curierat din prima zi. Pentru weekend, toate companiile de curierat vor lucra să livreze produsele noastre”, a afirmat Iulian Stanciu, CEO Dante International, într-o conferinţă de presă.

eMAG organizează anul acesta Black Friday vineri, 17 noiembrie, cu 2 milioane de produse la promoţie de la companie şi 4.000 de comercianţi din Marketplace. Anul trecut, compania a vândut de Black Friday peste 1,1 milioane de produse, iar valoarea vânzărilor a ajuns la 301 milioane de lei.

„Reducerile pe care le pregătim tot anul şi negocierile cu furnizorii şi cantităţile din ce în ce mai mari duc către nişte preţuri foarte bune. Mediul online este unul foarte transparent, în care clienţii au posibilitatea să irmărească evoluţia preţurilor şi reducerile tot timpul anului. Oamenii nu mai sunt păcăliţi de slogan sau de alte lucruri aşa cum se întâmpla acum 20 de ani. Am avut 10 luni de negocieri şi am reuşit cu partenerii mari să punem deoparte produse sau bani special alocaţi pentru ofertele de Black Friday”, a mai afirmat Stanciu.

Reducerile totale pe care le oferă anul acesta eMAG de Black Friday totalizează 40 de milioane de euro, faţă de 35 milioane euro anul trecut, sumă care include şi ofertele comercianţilor din eMAG Marketplace. Reducerea medie va fi de 34%, a precizat directorul general al companiei.

Stanciu a făcut precizări şi referitor la principalele nemulţumiri ale clienţilor din anii trecuţi, respectiv întârzierile cu livrarea produselor comandate în această perioadă şi percepţia unei părţi a cosumatorilor că reducerile nu ar fi semnificative faţă de preţurile obişnuite ale produselor.

„Cred că au apărut o serie de conspiraţii în jurul reducerilor. Oamenii pot vedea preţul în fiecare zi şi pot urmări produsele dorite, şi chiar fac asta. Pentru Black Friday facem şi noi acest lucru şi ne asigurăm că respectăm regulile, legile şi nu producem clienţilor vreo incertitudine, să nu rămână cu ideea că au fost păcăliţi. Deşi discuţia asta există în fiecare an, clienţii comandă tot mai mult. Oamenii care se informează şi îşi urmăresc produsele decid şi cumpără. Raportat la populaţie, Black Friday este, în România, pe locul al doilea în lume după SUA. România este pe primul loc în Europa„, a explicat Stanciu.

Referitor la livrarea mai rapidă a produselor, după ce în anii anteriori au existat discuţii privind întârzierea unor comenzi de Black Friday până în perioada sărbătorilor de iarnă, Stanciu a precizat că s-au făcut investiţii mari atât la nivelul eMAG, cât şi în rândul companiilor de curierat pentru a eficientiza livrările.

„Am consolidat colaborarea cu partenerii din zona de curierat. Fan Courier va duce puţin peste 50% din livrări, Urgent cargus, Sameday şi HDS pentru produse voluminoase. Curierii au făcut investiţii foarte mari în echipamente, benzi de sortare, camioane, TIR-uri şi în tehnologie – software, sisteme de tracking, pentru a îmbunătăţi calitatea. Pe partea de curierat se fac paşi mari pentru îmbunătăţirea serviciilor. Ştim foarte bine, infrastructura dintre oraşe şi problemele din oraşe cu aglomerarea reprezintă o problemă şi încercăm să găsim soluţii. Serviciile de livrare s-au îmbunătăţit, ne uităm permanent la timpul de livrare şi se îmbunătăţeşte de la lună la lună. Vom livra şi prin cele 15 showroom-uri şi 600 de puncte de livrare la Poşta Română”, a spus Stanciu.

Întrebat de impactul scumpirii carburanţilor auto asupra preţurilor, Stanciu a spus: „Creşterea de preţ la carburant nu se vede în momentul de faţă; este un factor, dar cu o pondere ceva mai mică. Din preţul curieratului, preţul carburantului este al treilea, nu este cea mai importantă bucată de cost, cea mai mare este cea salarială, apoi cu echipamentele, depozitele. Deci scumpirea carburanţilor nu se vede în preţ şi nu mă aştept să se vadă prea curând”.

„Cred că întreaga piaţă de comerţ online poate beneficia de îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, de transport. Fără infrastrucutră e foarte greu să ajungi de la Bucureşti la Oradea conform regulilor pentru şoferi, în 4 ore, cu 45 de minute pauză şi apoi alte 4 ore. Alternativa este să mergi cu doi şoferi şi ai un cost mai mare, care se vede în preţ. Lipsa infrastructurii încercăm să o compensăm prin investiţii dar toate acestea de văd până la urmă în preţul produsului. Deci dacă ne dorim o îmbunătăţire a serviciilor şi din punct de vedere al costurilor, şi al calităţii, cred că infrastructura rutieră ar trebui să contribuie la dezvoltarea noastră pe termen lung, alături de infrastructura digitală”, a mai declarat şeful eMAG.

Compania a mai investit peste 10 milioane de euro în ultimele şase luni în echipamente, servere şi software pentru a pregăti Black Friday.

Compania aduce, pe 17 noiembrie, reduceri la 50.000 de televizoare, 60.000 de smartphone-uri, 25.000 de laptop-uri, 20.000 de frigidere, 150.000 de electrocasnice mici, 200.000 de produse de fashion, 150.000 de parfumuri şi cosmetice, 150.000 de jocuri şi jucării, 25.000 de anvelope auto, 150.000 de produse pentru casă şi grădină,

eMAG va lista de asemenea şi „produse speciale”: monezi din aur 22K, lingouri aur 24K, autoturisme de la 7.000 de euro la peste 100.000 de euro cu reduceri semnificative, motociclete, ceasuri şi bjuterii de lux. Stanciu a precizat că cea mai mare reducere, de 50.000 de euro, va fi la o maşină.

Retailerul online va mai avea în oferta de Black Friday 3.000 de abonamente Digi Mobil Optim Nelimitat de 4,8 euro pe lună, cu 50% reducere în primul an, care includ minute şi mesaje nelimitate în orice reţea naţională, internet mobil nelimitat, convorbiri internaţionale nelimitate în reţele fixe din UE, SUA şi Canada.

De asemenea, TAROM va apărea în oferta eMAG cu vouchere de 100 de euro la preţ de 50 de euro.

Compania a pregătit şi reduceri la bilete pentru diverse evenimente, de la curse de Formula 1 la festivalul Electric Castle 2018 şi concertul Katy Perry de la Paris.

În oferta eMAG de Black Friday se vor găsi şi pachete turistice: sejururi în Delta Dunării, vacanţe la mare la complexul Phoenicia şi la munte la Poiana Braşov, plus sejururi la Disneyland.

Compania aduce şi servicii medicale: abonamente medicale la reţeaua Regina Maria şi abonamente pentru servicii de stomatologie la clinicile Just Smile.

În premieră în acest an, eMAG va vinde antichităţi de Black Friday, „în parteneriat cu un specialist cu reputaţie foarte bună”.

„O să vindem şi «bani»: cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank, cu rate fără dobândă, va recompensa fidelitatea – primeşti înapoi până la 10% sub formă de puncte pentru toate cumpărăturile, care înseamnă bani. Ai 60 de rate fără dobândă şi primeşti un bonus de 500 lei prima dată când cumperi de peste 1.000 de lei”, a explicat Stanciu.

Şeful eMAG are şi sfaturi pentru clienţii care nu vor să rateze reducerile la produsele preferate: să instaleze aplicaţia eMAG pe mobil, să adauge produsele de care sunt interesaţi la secţiunea Favorite şi să salveze cardul de cumpărături în contul eMAG.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...