Iulius deschide cele cinci mall-uri de 300.000 mp din portofoliu, cu măsuri sporite de siguranţă

Dezvoltatorul Iulius, fondat de Iulian Dascălu, și-a deschis toate cele cinci mall-uri din portofoliu, cele din proiectele mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara, dar și din rețeaua națională Iulius Mall din Cluj-Napoca, Suceava și Iași. Măsurile de siguranță includ de la acțiuni permanente de dezinfecție, implementarea unui program de tracking în mall și sistem video online de verificare a gradului de ocupare, până la reorganizarea fluxurilor de acces, optimizarea calității aerului și purtarea obligatorie a măștilor.
Economica.net - mie, 17 iun. 2020, 06:06
Iulius deschide cele cinci mall-uri de 300.000 mp din portofoliu, cu măsuri sporite de siguranţă

Cele cinci mall-uri din portofoliul companiei IULIUS au peste 1.000 de retaileri, iar regula generală este responsabilitatea, atât din partea retailerilor, care s-au pregătit pentru desfășurarea optimă a activității și adaptarea la noul context, dar și în rândul clienților, care au respectat măsurile de siguranță și distanțare fizică.

„Ne bucurăm să revedem mall-urile animate. Ne-am pregătit cu toții pentru acest moment și avem convingerea că prin toate acțiunile noastre și ale retailerilor putem să oferim publicului siguranța pe care o caută în această perioadă. Am intensificat în această perioadă comunicarea cu retailerii și am găsit înțelegere și susținere din partea lor, astfel încât procentul de redeschidere a spațiilor închiriate din cele cinci mall-uri din portofoliul Iulius a fost de 100%. Mai mult decât atât, suntem optimiști pentru viitor, în contextul în care în următoarea lună avem peste 10 inaugurări de branduri internaționale, unele în premieră în regiunile în care suntem prezenți, care erau planificate pentru perioada în care am avut restricții. Continuăm să monitorizăm evoluția întregului context, astfel încât să operăm la parametri optimi”, a declarat Sebastian Mahu, Head of Asset Management Iulius.

Pe lângă shopping, puncte de atracție au fost și parcurile încadrate în proiectele mixed-use din portofoliu, dar și terasele cu deschidere spre grădini.

Avantajul proiectelor noastre stă în conceptele mixte, care permit experiențe multiple, prin integrarea parcurilor cu suprafețe generoase și dezvoltarea la parterul cădirilor de birouri a unor funcțiuni complementare, cum sunt restaurantele, care dispun de terase amenajate înspre parc”, a adăugat Sebastian Mahu.  

Compania Iulius propune un pachet de peste 40 de acțiuni de prevenire și măsuri de distanțare fizică implementate în rețeaua națională de mall-uri. Fluxurile de intrare/ieșire sunt reorganizate diferențiat, iar la intrare sunt termoscannere pentru monitorizarea temperaturii, covoare profesionale impregnate cu substanțe active, dispensere cu dezinfectant și personal instruit pentru a monitoriza respectarea normelor de siguranță. Accesul este permis doar cu purtarea măștii de protecție, iar la intrări sunt amplasate automate cu mănuși, măști și dezinfectant, pe care clienții le pot cumpăra.

Pentru menținerea distanțării fizice, este implementat un sistem de tracking care permite raportarea densității în timp real și acces video online pentru vizualizarea gradului de ocupare pentru mall și parc, capacitatea lifturilor este limitată, fluxul pe scările rulante și fixe este diferențiat pentru urcare/coborâre, iar în zonele de așteptare există semnalistică ce evidențiază păstrarea distanței. 

Totodată, sistemul de ventilație funcționează cu un procent de 100% aer proaspăt, fără recirculare. Se desfășoară acțiuni permanente de dezinfecție, iar zonele de contact direct, cum sunt mânerele ușilor, sunt securizate cu folie nanoseptică cu funcție de autocurățare. În plus, acțiunile de dezinfecție prin nebulizare se realizează săptămânal, fiind unul dintre cele mai eficiente procese, care acționează și pentru sistemele de ventilație. De asemenea, pentru o bună informare a clienților, pe toate suporturile media sunt afișate recomandările pentru vizitatori, care vizează respectarea măsurilor de siguranță și de distanțare fizică. Mesajele rulează și prin intermediul sistemului radio intern.

Măsuri de protecție au fost luate și pentru parcuri, acolo unde vor fi montate stații mobile de dezinfecție, iar băncile sunt dezinfectate în permanență. 

Înfiinţat în anul 1991, Iulius are un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office. Compania a creat reţeaua naţională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara.  Pe segmentul office, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având 12 clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center.

Anul trecut, Iulius și Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timişoara într-un amplu proiect de regenerare urbană. Este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...