Izolarea Rusiei: Misiune imposibilă – preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Dumă

Crearea Uniunii Economice Eurasiatice, dinamizarea BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) şi viitoarea extindere a Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, toate acestea fac imposibilă izolarea Rusiei pe plan extern, a declarat duminică Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), citat de agenţia de presă Ria Novosti, scrie Agerpres.ro. 
Economica.net - Dum, 04 ian. 2015, 10:49
Izolarea Rusiei: Misiune imposibilă - preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Dumă

„Misiune imposibilă. Obama (Barack, preşedintele SUA) va trebui să recunoască” aceasta, scrie liderul parlamentar rus pe microblogul său din reţeaua Twitter.

„Cu cât mai devreme va înţelege caracterul iluzoriu al acestei izolări, cu atât mai repede Uniunea Europeană va abandona politica sancţiunilor faţă de Rusia”, mai spune el. „Europa nu are nevoie de un nou război rece, ci de o nouă politică de destindere”, scrie Puşkov, în aceeaşi postare.

Rusia face obiectul mai multor etape de sancţiuni din partea UE şi a SUA ca urmare a rolului jucat de ea în criza ucraineană.

Relaţiile dintre Moscova şi cancelariile occidentale sunt tensionate ca niciodată, după încheierea războiului rece. Sunt multe voci, potrivit cărora lumea se află în pragul unui nou război rece.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
Congresul SUA a depăşit joi un prim obstacol pentru a evita o paralizie a serviciilor federale la acest sfârşit de săptămână, ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...