Jaf la BRD în Bucureşti, fix lângă Inspectoratul General al Poliției. Tâlharul a reuşit să fugă cu 10.000 de lei

Un bărbat a reuşit să fugă cu 10.000 de lei, după ce a ameninţat, marţi, casiera unei bănci din Sectorul 2, anunţă Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. Este vorba despre o sucursală BRD aflată pe bulevardul Ștefan cel Mare, vizavi de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
Economica.net - mar, 17 nov. 2020, 09:41
Jaf la BRD în Bucureşti, fix lângă Inspectoratul General al Poliției. Tâlharul a reuşit să fugă cu 10.000 de lei

„Astăzi, în jurul orei 10,00, prin apel 112, a fost sesizat faptul că într-un sediu bancar din Sectorul 2 a pătruns un bărbat, care a ameninţat una dintre casiere şi a reuşit sustragerea sumei de 10.000 de lei”, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Este vorba de o sucursală BRD de pe bulevardul Ștefan cel Mare din București, aflată vizavi de Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a reuşit să fugă înainte de declanşarea sistemului de alertare prin acţionarea butonului de panică.

Potrivit sursei citate, ameninţarea a fost realizată prin intermediul unui înscris.

La acel moment, în agenţie se aflau doar angajaţi şi nicio persoană nu a fost rănită.

Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, în vederea identificării bărbatului şi recuperării prejudiciului.

Cronologie 2016-2020 jafuri bancare

Un bărbat a reuşit să fugă cu 10.000 de lei, după ce a ameninţat, la 17 noiembrie 2020, casiera unei bănci din Sectorul 2, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. „Astăzi, în jurul orei 10.00, prin apel 112, a fost sesizat faptul că într-un sediu bancar din Sectorul 2 a pătruns un bărbat, care a ameninţat una dintre casiere şi a reuşit sustragerea sumei de 10.000 de lei”, a informat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). Bărbatul a reuşit să fugă înainte de declanşarea sistemului de alertare prin acţionarea butonului de panică. Potrivit sursei citate, ameninţarea a fost realizată prin intermediul unui înscris. La acel moment, în agenţie se aflau doar angajaţi şi nicio persoană nu a fost rănită. Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, în vederea identificării bărbatului şi recuperării prejudiciului.

Cel mai grav şi cunoscut incident de acest gen a avut loc în cursul nopţii de 24-25 noiembrie 2001, când doi angajaţi ai Casei de schimb valutar ”Le petit bijou” din Capitală au fost asasinaţi de un atacator înarmat, care a sustras suma de 558 de milioane de lei în monedă românească şi străină. Autorul a fost prins două zile mai târziu, fiind vorba despre Constantinos Passaris, un cetăţean grec în vârstă de 26 de ani, care era căutat de Interpol. Acesta făcea parte dintr-o grupare deosebit de periculoasă, fiind cunoscut ca anarhist. A intrat pe teritoriul ţării noastre folosind un paşaport fals, după ce evadase, în ianuarie 2001, din Penitenciarul Cordialos (Grecia), unde fusese închis pentru crimă şi port ilegal de armă. Supranumit „Fiara din Balcani”, Passaris a fost trimis în judecată, la 14 iunie 2002, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, trecerea ilegală a frontierei, contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar în anul 2003 a fost condamnat la închisoare pe viaţă în România.

***

O serie de astfel de incidente au mai avut loc în ultimii ani:

23 aprilie 2019 – o persoană mascată a pătruns într-o sucursală bancară din cartierul braşovean Răcădău şi, după câteva minute, a fugit, fără să reuşească să-şi însuşească vreo sumă de bani.

28 septembrie 2018 – o tentativă de jaf s-a înregistrat la o agenţie bancară din sectorul 2 al Capitalei. În incinta sucursalei a intrat un bărbat care le-a solicitat angajaţilor banii din casierie, având asupra sa un obiect ce părea înţepător. Unul dintre angajaţi a intervenit şi l-a împins spre ieşire, bărbatul fugind. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului şi nu s-au sustras valori.

25 mai 2017 – un bărbat înarmat cu un pistol a ameninţat o angajată a unei bănci din Sectorul 4 al Capitalei să-i dea o sumă de bani, după care a fugit.

29 septembrie 2016 – un bărbat înarmat cu un pistol şi care purta o cagulă pe faţă a intrat în sediul sucursalei unei bănci din cartierul Micalaca al municipiului Arad şi a ameninţat angajaţii, cerându-le banii. Atacatorul a reuşit să ia o parte din bani şi a fugit printre blocurile din zonă.

5 iulie 2016 – un bărbat înarmat cu un pistol a pătruns în sediul unei unităţi bancare din municipiul Bistriţa, le-a ameninţat pe angajate şi a reuşit să fugă cu aproximativ 19.000 lei. Autorul jafului, Dorin Sima (35 ani), cunoscut cu antecedente penale şi care fusese recent eliberat din închisoare în Italia, a fost prins o săptămână mai târziu, în data de 12 iulie, într-o locuinţă pe care o închiriase în municipiu, în cartierul Subcetate. În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au reuşit să recupereze o parte din cei aproximativ 19.000 de lei furaţi. Sima a fost trimis în judecată de către procurori pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud în data de 5 septembrie.

7 iunie 2016 – un bărbat mascat şi înarmat cu un pistol a intrat în sediul unei bănci din Bucureşti. Două angajate ale băncii au fost ameninţate. Angajaţii au reuşit să acţioneze butonul de panică, iar individul a reuşit să fugă. Poliţiştii au identificat un posibil suspect.

Foto: Vitalie Cojocari

Te-ar mai putea interesa și
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes...
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
 Peste 80% dintre români se declară mulţumiţi de furnizorul lor actual de electricitate, însă aceste date pot arăta ...
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, în urma pandemiei, ...
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele – Barna
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele ...
Programele ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite în luna martie, a ...