Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri

Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri pentru sesiunea ianuarie 2018 la instituţiile de învăţământ postliceal ale instituţiei, dintre care 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi 'Grigore Alexandru Ghica' Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi 'Petru Rareş' Fălticeni, judeţul Suceava.
Economica.net - lun, 23 oct. 2017, 14:11
Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri

Pentru a putea participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă media la purtare în perioada studiilor liceale minim 9, vârsta între 18 ani împliniţi şi 27 de ani (împliniţi în anul participării la concurs), înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, fără antecedente penale.

Locurile scoase la concursul de admitere sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Concursul se va desfăşura în perioada 13 – 21 ianuarie 2018.

Cererile-tip de înscriere se depun de către candidaţi la sediile Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene până la 5 decembrie 2017.

Ordinea de desfăşurare a probelor este următoarea: examinarea medicală, verificarea aptitudinilor fizice, proba de verificare a cunoştinţelor.

Proba de verificare a cunoştinţelor va fi susţinută la sediul Şcolilor Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni în data de 20 ianuarie 2018 şi va consta într-un test de tip grilă. Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.

Pentru înscriere sau informaţii suplimentare, tinerii interesaţi se pot adresa celei mai apropiate unităţi de jandarmi sau pot accesa site-urile celor două şcoli de subofiţeri: www.scoaladragasani.ro şi www.jandarmeriafalticeni.ro.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum şi de celelalte facilităţi ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...