1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Japonezii de la JTEKT au discutat cu ministrul Oprea despre investiţia în extinderea producţiei la fabrica din Alexandria

Corporaţia japoneză JTEKT, care deţine fosta fabrică de rulmenţi din Alexandria, în prezent Koyo România, va investi într-un proiect de extindere a producţiei, pentru a putea furniza componente auto specializate, necesare uzinei Toyota din Cehia, a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

16 oct, 2019 | Agerpres

Ministrul Ştefan Radu Oprea s-a întâlnit, la sediul fabricii de rulmenţi Koyo din Alexandria, cu delegaţia niponă din care au făcut parte Tetsuo Agata, preşedintele JTEKT Corporation Japan, Hiroaki Ueda, preşedinte JTEKT European Operations, şi Francis Szabo Bush, preşedinte JTEKT European Bearing, întrevederea fiind centrată pe planurile de dezvoltare a afacerii din Teleorman.

"Faptul că ei (n.r. JTEKT) vin astăzi pentru investiţii în România arată că România este competitivă, pentru că trebuie să vă imaginaţi competiţia din interiorul companiilor mari, între diverse zone ale lumii unde au fabrici. Fiecare fabrică, fie că este în Asia, în Africa, în America, în Europa, doreşte să ia noul proiect. Şi faptul că a câştigat România şi că vor face acest nou proiect aici, la Alexandria, arată că într-adevăr suntem competitivi şi că avem acea forţă de muncă calificată (...) şi tot cadrul pe care l-am creat, ca şi politici publice, noi, Guvernul României, este unul competitiv", a declarat miercuri, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Proiectul de extindere a producţiei la fabrica din Alexandria ar presupune o investiţie a corporaţiei nipone în valoare de circa 125 de milioane de euro, potrivit unor informaţii publicate în presa economică din România după vizita în Japonia a unei delegaţii a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În prezent, Koyo Romania are în jur de 1.500 de salariaţi, iar în anul 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 360 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO