1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Japonezii de la Yazaki deschid a treia fabrică din Bulgaria, investiţie de 30 milioane de euro

Grupul nipon Yazaki va construi a treia fabrică din Bulgaria, o investiţie evaluată la 30 milioane de euro, a anunţat Sinan Kar, şeful subsidiarei Yazaki Bulgaria, într-un interviu acordat publicaţiei 'Capital Daily', transmite Novinite.

05 mai, 2015 | Agerpres

Investiţia se va realiza în următorii doi ani şi este evaluată la 30 milioane de euro, inclusiv construcţia fabricii, echipamentele şi instalaţiile, a explicat Sinan Kar.

Yazaki încă analizează locul în care va fi amplasată noua fabrică, amplasamentul fiind cu siguranţă la mare distanţă de localităţile Sliven şi Yambol, unde se află celelalte unităţi ale grupului nipon, din cauza lipsei forţei de muncă din aceste regiuni. În cele două unităţi lucrează aproximativ 5.000 de angajaţi, iar produsele sunt destinate companiilor Renault şi Ford, scrie Agerpres.

Din 2006 şi până în prezent, Yazaki a investit 60 milioane de euro în Bulgaria.

În România, Yazaki deţine fabrici în Ploieşti, Caracal, Urlaţi (judeţul Prahova). Recent, grupul nipon a anunţat că va construi o fabrică de componente auto, în urma unei investiţii de 24 milioane de euro. Unitatea va fi construită la Brăila, unde vor fi angajaţi, gradual, 1.500 de oameni, până la sfârşitul anului 2017.

Yazaki este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali pentru industria auto, iar principalele sale produse sunt cablaje de automobile, aparatură şi componente pentru industria auto.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO