1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Japonia: Ministrul Economiei vrea să demisoneze pe fondul unui scandal de corupţie

Suspectată că a cheltuit bani publici în folosul personal, ministra japoneză a economiei, comerţului şi industriei, Yuko Obuchi, intenţionează să demisioneze, informează cotidianul economic Nikkei în ediţia sa de sâmbătă, citat de AFP.

18 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit acestei publicaţii, ea îi va prezenta demisia premierului Shinzo Abe sâmbătă, după revenirea acestuia de la summitul Europa-Asia desfăşurat la Milano, scrie Agerpres.

Numită la începutul lunii septembrie de prim-ministrul Abe, Yuko Obuchi a cheltuit între 2007 şi 2010 peste 10 milioane de yeni (aproape 74.000 de euro) fără nicio legătură cu activităţile sale politice, în special pe produse cosmetice în marile magazine, afirmă cotidianul de centru-stânga Mainichi Shimbun.

Organismul care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru ea a cheltuit, de asemenea, 3,62 de milioane de yeni într-un magazin aparţinând soţului surorii ei, susţine jurnalul, conform facturilor pe care spune că le deţine.

Potrivit altor mass-media, susţinătorii lui Yuko Obuchi au primit bilete la spectacole de teatru plătite tot din fondurile colectate în scop politic, în valoare totală de 26 de milioane de yeni.

Dacă se va confirma, demisia ei, la câteva săptămâni doar după numirea în funcţie, va reprezenta o lovitură severă pentru şeful guvernului care se baza mult pe această femeie în vârstă de 40 de ani, mamă a doi copii, pentru a-i convinge pe locuitorii din vecinătatea centralelor nucleare despre necesitatea repornirii reactoarelor.

Cele 48 de reactoare ale arhipelagului nipon (fără a le lua în calcul pe cele şase condamnate de la centrala Fukushima Daiichi) au fost oprite total. Pentru a continua aprovizionarea cu electricitate a ţării, termocentralele funcţionează din plin, companiile cheltuind sume uriaşe pentru importul de petrol şi gaze naturale necesare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO