1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Japonia, retrogradată de Moody's

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat luni că a coborât, cu o treaptă, ratingul Japoniei, de la 'Aa3' la 'A1', din cauza incertitudinilor crescute cu privire la capacitatea Guvernului de la Tokyo de a-şi îndeplini obiectivul de reducere a datoriei publice, transmite Reuters.

01 dec, 2014 | Agerpres

Japonia are cea mai mare datorie publică din lume, 240% din PIB, scrie Agerpres.

În urmă cu doi ani, premierul Shinzo Abe a venit la putere cu un plan destinat relansării economiei japoneze denumit 'Abenomics'. Cei trei piloni ai acestui plan sunt: stimulente fiscale, o politică monetară de relaxare cantitativă şi reforme structurale

Incertitudinea crescută cu privire la capacitatea premierului Shinzo Abe de a-şi atinge obiectivele de reducere a deficitului precum şi 'momentul şi eficienţa politicilor de stimulare a economiei' au făcut obligaţiunile emise de Guvernul japonez mai riscante pe termen mediu, apreciază analiştii Moody's.

'Deşi măsurile de expansiune monetară au stimulat cererea agregată internă, majorarea taxei pe consum la 1 aprilie 2014 a exercitat presiuni în jos' adaugă Moody's.

Agenţia de evaluare precizează că perspectiva asociată ratingului Japoniei este una stabilă, ceea ce înseamnă că Moody's nu intenţionează să modifice ratingul Japoniei pe termen mediu.

Ratingul 'A1' atribuit Japoniei de Moody's este acelaşi cu cel atribuit Estoniei şi Cehiei. Standard & Poor's acordă Japoniei un rating 'AA minus' similar cu ratingul 'Aa3' atribuit de Moody's înainte de retrogradare. Fitch Ratings atribuie Japoniei un rating ' A plus', similar cu cel atribuit de Moody's.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO