Japonia va limita acţionariatul străin al firmelor sale din sectorul telecomunicaţiilor şi IT

Guvernul Japoniei a anunţat luni că va adăuga şi industriile high-tech (de înaltă tehnologie) pe lista afacerilor în care este restricţionat acţionariatul străin în firmele nipone, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 mai 2019, 09:21
Japonia va limita acţionariatul străin al firmelor sale din sectorul telecomunicaţiilor şi IT

Noile reglementări, care vor intra în vigoare de la 1 august, vin pe fondul sporirii presiunilor din SUA privind riscurile de securitate cibernetică şi transferurile tehnologice care implică China.

Guvernul de la Tokyo nu a precizat care sunt ţările sau companiile care vor fi afectate de noile restricţii.

Anunţul vine în aceeaşi zi în care preşedintele SUA, Donald Trump, se întâlneşte la Tokyo cu premierul nipon Shinzo Abe. Ei vor discuta despre comerţ şi alte subiecte de actualitate.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis săptămâna trecută grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat „oaie neagră” de către Washington.

„În urma sporirii importanţei asigurării securităţii cibernetice în ultimii ani, am decis măsurile ce se impun, inclusiv cele menite să prevină situaţiile în care securitatea naţională a Japoniei este sever afectată”. Vrem să prevenim scurgerile de informaţii din domenii importante pentru securitatea naţională, a precizat Guvernul de la Tokyo.

Noile reglementări se vor aplica în 20 de sectoare, de la IT la telecomunicaţii, se arată într-un comunicat comun al Ministerelor de Finanţe, Comerţ şi Comunicaţii.

Investitorii străini vor trebui să raporteze Guvernului şi să permită inspecţii în cazul în care cumpără 10% sau mai mult din acţiunile listate la bursă ale companiilor din Japonia sau achiziţionează titluri la firme nelistate.

Dacă Executivul găseşte nereguli, poate cere investitorilor străini să schimbe sau să anuleze planurile de investiţii.

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...