Japonia vine cu un stand național la TIB 2013, pentru prima dată după zece ani

Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior - JETRO anunță prezența economiei Japoniei la Târgul Tehnic Internațional București - TIB, ediția 2013, pentru prima dată după zece ani.
Economica.net - mie, 09 oct. 2013, 08:46
Japonia vine cu un stand național la TIB 2013, pentru prima dată după zece ani

Standul Japoniei se axează pe soluții și echipamente pentru tratarea apei și modernizarea infrastructurii de conducte, fiind organizat sub coordonarea biroului JETRO Osaka, a autorităților locale din regiunea Osaka și a Asociației pentru Soluții în domeniul Apei și Mediului din Osaka (OWESA).

„Decizia de a reveni la TIB se bazează pe faptul că managementul apei este una dintre axele principale de dezvoltare, prin finanțare de la Uniunea Europeană, alături de transport, agricultură, resurse umane sau competitivitate. Situația infrastructurii din România impune investiții în acest domeniu. Analizele noastre au arătat că este timpul să venim mai aproape de consumatorul final din România”, a declarat Tasuku Furukawa, directorul general al JETRO București.

Cea mai mare parte a finanțării pentru promovarea la TIB este asigurată de autoritățile locale din Osaka. Cele cinci companii prezente la standul Japoniei sunt ICT, Taisei Kiko, Sekisui Chemical, Rex Industries și Kansai Automation.

Târgul Tehnic Internațional București va avea loc în perioada 16-19 octombrie, la Centrul Expozițional Romexpo. Pavilionul Japoniei se va afla în cladirea A (sector B nr. 28-33).

„Regiunea Osaka are o geografie similară cu cea a României, cu munți, râuri și lacuri. În această regiune, au fost probleme mari cu inundațiile, însă au fost rezolvate prin utilizarea unor tehnologii moderne. Regiunea Osaka a dezvoltat această industrie a echipamentelor pentru managementul apei, care acum a devenit o oportunitate de export pentru Japonia. Companiile prezente la TIB au acumulat o îndelungată experiență în acest sector, dovedită prin rezultatele bune înregistrate în regiunea Osaka, motiv pentru care am ales să le promovăm și în Romania”, a mai afirmat Tasuku FURUKAWA.

De asemenea, ca parte a acestui proiect, JETRO va organiza seminarul „Modernizarea infrastructurii de apă”, pe 15 octombrie, orele 10:00 – 12:30, la Hotelul Intercontinental București, etajul 2, Sala Opera. Se va discuta despre situația fondurilor europene pentru proiecte din România, pentru perioada 2014-2020, dar și despre soluțiile pentru sectorul de apă și mediu implementate în regiunea Osaka. 

 

Japan External Trade Organization (JETRO) este o organizație guvernamentală japoneză înființată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...