Japonia vine cu un stand național la TIB 2013, pentru prima dată după zece ani

Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior - JETRO anunță prezența economiei Japoniei la Târgul Tehnic Internațional București - TIB, ediția 2013, pentru prima dată după zece ani.
Economica.net - mie, 09 oct. 2013, 08:46
Japonia vine cu un stand național la TIB 2013, pentru prima dată după zece ani

Standul Japoniei se axează pe soluții și echipamente pentru tratarea apei și modernizarea infrastructurii de conducte, fiind organizat sub coordonarea biroului JETRO Osaka, a autorităților locale din regiunea Osaka și a Asociației pentru Soluții în domeniul Apei și Mediului din Osaka (OWESA).

„Decizia de a reveni la TIB se bazează pe faptul că managementul apei este una dintre axele principale de dezvoltare, prin finanțare de la Uniunea Europeană, alături de transport, agricultură, resurse umane sau competitivitate. Situația infrastructurii din România impune investiții în acest domeniu. Analizele noastre au arătat că este timpul să venim mai aproape de consumatorul final din România”, a declarat Tasuku Furukawa, directorul general al JETRO București.

Cea mai mare parte a finanțării pentru promovarea la TIB este asigurată de autoritățile locale din Osaka. Cele cinci companii prezente la standul Japoniei sunt ICT, Taisei Kiko, Sekisui Chemical, Rex Industries și Kansai Automation.

Târgul Tehnic Internațional București va avea loc în perioada 16-19 octombrie, la Centrul Expozițional Romexpo. Pavilionul Japoniei se va afla în cladirea A (sector B nr. 28-33).

„Regiunea Osaka are o geografie similară cu cea a României, cu munți, râuri și lacuri. În această regiune, au fost probleme mari cu inundațiile, însă au fost rezolvate prin utilizarea unor tehnologii moderne. Regiunea Osaka a dezvoltat această industrie a echipamentelor pentru managementul apei, care acum a devenit o oportunitate de export pentru Japonia. Companiile prezente la TIB au acumulat o îndelungată experiență în acest sector, dovedită prin rezultatele bune înregistrate în regiunea Osaka, motiv pentru care am ales să le promovăm și în Romania”, a mai afirmat Tasuku FURUKAWA.

De asemenea, ca parte a acestui proiect, JETRO va organiza seminarul „Modernizarea infrastructurii de apă”, pe 15 octombrie, orele 10:00 – 12:30, la Hotelul Intercontinental București, etajul 2, Sala Opera. Se va discuta despre situația fondurilor europene pentru proiecte din România, pentru perioada 2014-2020, dar și despre soluțiile pentru sectorul de apă și mediu implementate în regiunea Osaka. 

 

Japan External Trade Organization (JETRO) este o organizație guvernamentală japoneză înființată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...