1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Jean-Claude Juncker, validat de PE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost votat, marţi la Strasbourg, de plenul Parlamentului European, în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019, unul dintre cele mai importante posturi din Uniunea Europeană.

15 iul, 2014 | Agerpres

În favoarea lui Juncker au votat 422 de eurodeputaţi, iar împotrivă 250. S-au înregistrat 47 de buletine de vot goale, iar 10 au fost declarate nule.

Jean-Claude Juncker a fost propus candidat la preşedinţia executivului UE de către Partidul Popular European (PPE) înaintea alegerilor europene din luna mai. Întrucât PPE a obţinut cel mai mare număr de locuri în Parlamentul European (221), Juncker a fost propus pentru şefia CE de către şefii de state şi de guverne, în cadrul Consiliului European de la finalul lunii iunie.

Juncker s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European şi a răspuns întrebărilor referitoare la planurile sale şi priorităţile viitoarei Comisii Europene. Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jose Manuel Barroso, expiră pe 31 octombrie acest an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO