JLL: Tranzacțiile cu proiecte imobiliare au crescut cu 30% în primul trimestru

Valoarea tranzacțiilor imobiliare din România a fost de 180 de milioane de euro în primul trimestru din acest an. Mai mult de jumătate din această sumă a reprezentat vânzări de proiecte de birouri din București, potrivit unei analize realizată de compania de consultanţă imobiliară JLL. 
Andrada Ghira - lun, 09 mai 2016, 14:42
JLL: Tranzacțiile cu proiecte imobiliare au crescut cu 30% în primul trimestru

O treime din tranzacţiile cu proiecte imobiliare au fost încheiate pe segmentul industrial și logistic, în sumă de 57 de milioane de euro şi asta datorită finalizării preluării de către Logicor a portofoliului logistic deţinut în România de către austriecii de la Immofianz. 

Restul tranzacțiilor au avut ca obiect spațiile de retail, cu un total de 28 de milioane de euro. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, tranzacțiile cu proprietăți comerciale au crescut în primul trimestru din acest an cu peste 30%.

„Ne concentrăm pe atragerea de noi investitori pentru că avem convingerea că România reprezintă o oportunitate neexplotatată în contextul actual din Europa Centrală și de Est”, spune Silviana Badea, head of Capital Markets JLL România.

Tranzacția Logicor-Immofinanz este una dintre cele mai mari încheiate în primul trimestru. Alte achiziții importante au fost preluarea a integrală de la fondul Bluehouse a proiectului de birouri City Gate de către GTC și achiziția de către Alpha Bank a clădirii de birouri Cubic Center, deținută de Adval Asset Management.

Randamentele prime pe piața locală s-au redus în primul trimestru cu 25 puncte de bază și se situează la 7,5% pe piața de birouri și la 9% pentru proiectele industriale. Pentru următoarea perioadă nu estimăm o scădere semnificativă a randamentelor.

Perspectivele pentru acest an sunt pozitive având în vedere creșterea economică, previzionată a fi una dintre cele mai mari din Europa, și de asemenea, pe fondul disponibilității proiectelor de calitate și a menținerii unor diferențe semnificative dintre randamentele din România și cele din Polonia sau Cehia.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...