1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

News

Joe Biden: Este un beneficiu pentru ambele ţări că luptăm împreună

Este o onoare să-i văd militarii noştri împreună în acest loc de exerciţiu, ultima oară când i-am văzut lucrând împreună fiind în Afganistan, a declarat luni vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cu prilejul unui eveniment comun româno-american organizat la Baza militară 90.

20 mai, 2014 | Agerpres

'Este un beneficiu minunat pentru ambele ţări că noi luptăm împreună. România a fost mereu un partener şi un aliat de încredere pentru SUA' spus el.

'Este clar pentru noi că românii sunt aliaţi devotaţi şi nu m-am îndoit de acest lucru niciodată, încă de când se făceau eforturi pentru intrarea României în NATO. Aţi fost mereu parteneri de încredere', a spus oficialul american, dând exemplu militarii care luptă în teatrele de operaţii.

'România, la ora actuală, ne ajută cu baza aeriană care ne susţine efortul pentru transportul către Afganistan. România lucrează pentru mărirea bugetului la 2% din PIB şi ar trebui să realizeze acest lucru. Eu cred că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători pe care a produs-o ţara dvs. (...) Puteţi să vă bazaţi pe noi. (...) Aşa cum a spus preşedintele Obama, naţiunile NATO nu sunt niciodată singure', a subliniat vicepreşedintele SUA, care le-a mulţumit totodată trupelor americane pentru serviciul lor.

'Dumnezeu să binecuvânteze şi România şi America!', a încheiat Biden.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a sosit marţi la Bucureşti, pentru o vizită de două zile, urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta.

Oficialul american a venit în România împreună cu soţia sa, Jill Biden.

Discuţiile cu autorităţile române vor viza, potrivit Casei Albe, reacţia comunităţii internaţionale la acţiunile Rusiei în Ucraina.

Joe Biden va discuta cu oficialii de la Bucureşti şi despre necesitatea consolidării relaţiilor economice cu România, în special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, în curs de negociere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO