1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

John Kerry şi Serghei Lavrov au discutat despre Ucraina şi Orientul Mijlociu

Şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi John Kerry, au discutat joi la telefon în special despre crizele din Ucraina şi Orientul Mijlociu, a făcut cunoscut un diplomat american, citat de AFP, preluată de Agerpres.

02 ian, 2015 | Agerpres

Ce doi miniştri de externe 'au avut astăzi (joi) o discuţie telefonică. Ei au abordat situaţia din Ucraina şi din Orientul Mijlociu', a menţionat acest oficial din cadrul Departamentului de Stat.

John Kerry şi Serghei Lavrov, care păstrează o relaţie deschisă, se întâlnesc şi discută frecvent, chiar dacă între cele două guverne există tensiuni în privinţa unor dosare, mai ales legat de Ucraina.

În urmă cu aproape două săptămâni, Moscova a acuzat Washingtonul că întreţine conflictul din Ucraina impunând noi sancţiuni.

Referitor la conflictul israeliano-palestinian, Statele Unite au votat în această săptămână împotriva unei rezoluţii palestiniene prezentate în faţa Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce Rusia a votat în favoarea acesteia.

Cele două puteri se confruntă, de asemenea, în ce priveşte dosarul sirian, însă cooperează strâns în cadrul negocierilor internaţionale asupra programului nuclear iranian.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO