1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

JPMorgan: Europa are nevoie de bănci mai mari, mai solide şi mai diversificate, pentru a ajuta mai bine economia

Europa are nevoie de bănci mai mari, mai solide şi mai diversificate, pentru a ajuta mai bine economia, a afirmat şeful JPMorgan, Jamie Dimon, într-un interviu acordat publicaţiei italiene Il Sole 24 Ore, la doar câteva zile după ce gigantul bancar american a dezminţit că vrea să achiziţioneze o participaţie în Deutsche Bank, transmite Reuters.

10 iul, 2018 | Agerpres

'Ar fi foarte bine dacă în Europa, la un anumit moment, vor fi create bănci pan-europene', a declarat Dimon, adăugând că până acum Europa a fost prea lentă în adoptarea reglementărilor bancare globale, care favorizează dezvoltarea creditorilor mai mari.

De asemenea, şeful JPMorgan şi-a exprimat temerile privind efectele cauzate de Brexit şi de războiul comercial global.

'Cred că în cele din urmă Brexitul va avea consecinţe foarte dure pentru poporul britanic şi pentru economia ţării... iar avansul mai lent din Regatul Unit va afecta negativ evoluţia economiei mondiale, astfel încât ieşirea ţării din UE va provoca aproape tuturor pagube', a avertizat directorul general al JPMorgan.

Acesta a adăugat că impactul negativ al taxelor vamale impuse de administraţia Trump ar putea chiar contrabalansa beneficiilor reformei taxelor din Statele Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO