1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

JPMorgan își va mări provizioanele cu încă 7 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului

Directorul general al JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, a declarat marți că se așteaptă ca banca pe care o conduce să-și mărească provizioanele din nou în cel de-al doilea trimestru al anului cu o suma apropiată de 7 miliarde de dolari, cu cât și le-a mărit și în primul trimestru al acestui an, informează Reuters.

26 mai, 2020 | Reuters

Măsură este luată pentru a putea proteja banca de un potențial val de credite nerecuperate. Potrivit lui Dimon, este încă devreme pentru pronosticuri, dar că el se așteaptă ca mai multe bănci să-și crească aceste provizioane, pentru că în prezent economiștii estimează că la sfârșitul lunii iunie șomajul în Statele Unite va ajunge la 18%, în condițiile în care afacerile nu vor putea să reangajeze muncitori din cauza închiderii economiei în urmă pandemiei de coronavirus..

“În condițiile în care situația creditelor restante se va prelungi foarte mult, consider că băncile vor trebui să-și mărească provizioanele în acest trimestru”, a declarat Dimon, referindu-se la o nouă reglementare care cere băncilor să-și facă provizioane pentru împrumuturile acordate unor creditori care pot să dea faliment oricând.

“Ar trebui să avem o creștere substanțială a provizioanelor”, a mai spus el.

Profitul JPMorgan s-a prăbușit în primul trimestru al acestui an cu aproape două treimi, din cauza că banca a pus deoparte 7 miliarde de dolari pentru provizioane. Dimon a făcut aceste declarații la o conferință virtuală organizată de Deutsche Bank. Tot el a mai spus că este posibil că aceste provizioane să scadă în trimestrele 3 și 4, perioade în care economiștii se așteaptă ca șomajul din SUA să coboare aproape de 10%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO