1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

JPMorgan plăteşte 1,7 miliarde dolari pentru închiderea unei investigaţii legată de cazul Madoff

JPMorgan va plăti guvernului american 1,7 miliarde de dolari într-un acord de închidere a unei investigaţii referitoare la rolul băncii în facilitatarea schemei piramidale orchestrate de Bernard Madoff, banii urmând să fie distribuiţi păgubiţilor, relatează Bloomberg.

07 ian, 2014 | Mediafax

Cea mai mare bancă din Statele Unite în funcţie de active va intra într-un program în care timp de doi ani va colabora în investigaţia procuraturii din Manhattan şi a recunoscut deficienţe în activităţile de supraveghere, legate de conturile folosite de Madoff pentru finanţarea fraudei de mai multe miliarde de dolari.

Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

Madoff, în vârstă de 75 de ani, a avut conturi la JPMorgan de peste 20 de ani, înainte de a recunoaşte că a condus o fraudă care a costat investitorii circa 17 miliarde de dolari. În prezent, el ispăşeşte o pedeapsă de 150 de ani de închisoare în Carolina de Nord.

Banca new-yorkeză este acuzată că nu a aplicat corect un program de combatere a spălării banilor şi nu a raportat activităţi suspecte.

Conform acordului, JPMorgan a recunoscut acuzaţiile şi a acceptat plata a 1,7 miliarde de dolari guvernului, care va distribui fondurile victimelor fraudei lui Madoff, cea mai mare schemă Ponzi din istoria SUA.

JPMorgan, condusă de directorul general Jamie Dimon, a acceptat în 2013 plata a 15,7 miliarde de cdolari pentru închiderea altor investigaţii, ale autorităţilor de reglementare, legate de incorectitudini în practicile de afaceri în domeniul vânzărilor de obligaţiuni garantate prin ipoteci şi tranzacţiile cu energie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO