Decizia de a renunța la proces a fost anunțată într-un dosar de o pagină depus de către ambele companii la un tribunal din Manhattan, unde au precizat că renunță la pretențiile pe care le au una față de cealaltă.
Bloomberg News a fost prima instituție de presă care a informat cu privire la acest acord.
Niciuna dintre companii nu a dezvăluit termenii înțelegerii, potrivit dosarului depus în instanță.
JPMorgan și Tesla nu au răspuns deocamdată solicitărilor de comentarii formulate de Reuters. JPMorgan a dat în judecată Tesla în noiembrie 2021, solicitând pagube 162,2 milioane de dolari, pretinzând că Tesla a încălcat un contract din 2014 legat de mandatele pe care le-a vândut băncii și despre care banca considera că au devenit mai valoroase în urma unei postări pe Twitter scrise de Elon Musk în 2018, precizează Reuters.
Mandatele conferă deținătorului dreptul de a cumpăra acțiunile unei companii la un preț și o dată de stabilite.
Tweet-ul lui Musk din 7 august 2018 în care anunța că ar putea cumpăra toată compania Tesla pentru 420 de dolari pe acțiune și ar avea „finanțare garantată”, și anunțul său ulterior, 17 zile mai târziu, că abandonează planul, au creat o volatilitate semnificativă în prețul acțiunilor, a spus banca. În ambele ocazii, JPMorgan a ajustat prețul de exercitare „pentru a menține aceeași valoare justă de piață” ca înainte de tweet-uri, a spus banca.
JPMorgan a spus căa fost obligată să schimbe prețul mandatelor după tweet-ul lui Musk și că o creștere ulterioară de 10 ori a prețului acțiunilor Tesla ar fi impus companiei auto să efectueze plăți, ceea ce nu a făcut.
Tesla a răspuns dând la rândul său banca în judecată în ianuarie 2023, acuzând JPMorgan că a căutat să speculeze pentru a obține câștiguri neașteptate atunci când a schimbat prețul mandatelor.
Musk, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în 2022, a convenit într-un acord din 2018 cu Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA să obțină aprobarea prealabilă de la un avocat Tesla pentru scrie unele tweet-uri.