1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

JPMorgan şi-a menţinut titlul de cea mai mare bancă de investiţii din lume, în primul semestru

JPMorgan Chase şi-a păstrat poziţia de cea mai mare bancă de investiţii din lume în primul semestru al acestui an, în condiţiile în care a realizat venituri de 11,5 miliarde de dolari, conform unui studiu publicat, joi, de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.

25 sep, 2014 | Agerpres

Pe locul al doilea se află, la egalitate, Goldman Sachs şi Deutsche Bank, pe poziţia trei Bank of America Merrill Lynch şi Citi, urmate de Morgan Stanley, Credit Suisse, Barclays, UBS şi BNP Paribas, scrie Agerpres.

Majoritatea băncilor de investiţii s-a confruntat în ultimele luni cu diminuarea veniturilor din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor şi a reglementărilor mai dure privind capitalul.

Coalition a precizat că, în primele şase luni ale acestui an, JPMorgan, Deutsche Bank şi Citi au realizat venituri de aproximativ 5,9 miliarde de dolari în sectorul FICC (venituri fixe, tranzacţii valutare şi tranzacţiile cu materii prime).

La categoria equities, pe primul loc se află Morgan Stanley, urmată de JPMorgan şi Goldman. În sfârşit, JPMorgan, Goldman Sachs şi Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanţă, cu trei miliarde de dolari fiecare.

Studiul Coalition analizează performanţele înregistrate de cele mai mari bănci de investiţii din lume: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley şi UBS.

Din 2010, când a început publicarea studiului Coalition, grupul american JPMorgan Chase s-a clasat pe primul loc în topul principalelor bănci de investiţii din lume.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO