1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

JPMorgan şi Citigroup sunt investigate în SUA pentru manipularea pieţei valutare

JPMorgan şi Citigroup sunt investigate în Statele Unite pentru manipularea pieţei de schimb valutar, cele două mari bănci americane cooperând cu autorităţile, relatează Bloomberg.

01 noi, 2013 | Mediafax

"Aceste investigaţii se află în fază de început. JPMorgan colaborează cu autorităţile relevante", potrivit unui document trimestrial depus de bancă la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare.

Citigroup a informat la rândul ei că răspunde solicitărilor de informaţii ale agenţiilor guvernamentale din SUA şi alte jurisdicţii.

Autorităţile de reglementare din Londra, Zurich, Statele Unite şi Asia investighează piaţa valutară, după ce Bloomberg News a relatat în luna iunie că dealeri din sectorul de profil au colaborat pentru manipularea cotaţiilor, efectuând tranzacţii în fereastrele de 60 de secunde în care sunt stabilite ratele de referinţă.

Dealeri din Londra ai JPMorgan şi Citigroup au fost trimişi în concediu după ce autorităţile de reglementare au început să investigheze folosirea unui sistem de mesagerie instant, au declarat în această săptămână surse apropiate situaţiei.

Barclays a suspendat trei traderi pe piaţa valutară, inclusiv un dealer şef în Londra.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO