1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Jucător nou pe piaţa IT: compania britanică Imagination Technologies deschide un centru de inteligenţă artificială la Timişoara

Compania britanică Imagination Technologies a deschis un nou centru de design în Timișoara. Centrul se va concentra pe proprietate intelectuală concepută pentru inteligența artificială (AI) și computer vision. Echipa îşi va îndrepta inițial atenţia pe software și activități de testare, extinzându-se în viitor la domenii precum arhitectura și designul sistemului.

19 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

Centrul din Timişoara va completa capabilitățile echipelor de inginerie existente ale companiei din Marea Britanie, Australia, India, Polonia și Suedia. Imagination Technologies intenționează să deschidă şi alte centre de inginerie în 2020.

"România devine rapid un hub de tehnologie de nivel mondial. Având un bazin extins de talent ingineresc bine educat, o istorie puternică a cercetării academice pe calculator și legături puternice cu piața software auto, este locația ideală pentru cea mai recentă locaţie europeană a Imagination. Ne bucurăm foarte mult că Horea și echipa sunt la bord și suntem încântați de viitoarele inovații și oportunități pe care le vor aduce companiei", a declarat Ron Black, CEO, Imagination Technologies.

Filiala de la Timişoara este condusă de Horea Pop, care are funcţia de director general România și director al AI Software Engineering, cu o echipă inițială formată din peste 20 de ingineri calificați. Echipa urmează să crească în următorii ani.

"Sunt încântat că echipa noastră se alătură Imagination într-un moment atât de interesant pentru companie. AI este o parte importantă a modului în care dezvoltarea software-ului modelează viitorul. Atât echipa, cât și eu suntem dornici să adăugăm valoare și să oferim tehnologie lider în industrie într-un moment atât de crucial în dezvoltarea și desfășurarea AI", a declarat, într-un comunicat Horea Pop.

Imagination este o companie din Marea Britanie care creează proprietate intelectuală de software concepută pentru a oferi clienților săi un avantaj pe o piață mondială de tehnologie competitivă. Imagination Technologies a fost achiziționată în 2017 de Canyon Bridge, un fond global de investiții de capital privat. 

Imagination Technologies are un acord de licență multi-utilizare din 2014 cu Apple în cadrul căruia compania americană are acces la o gamă mai largă a proprietății intelectuale a Imagination în schimbul taxelor de licență.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO