Judecătorii au respins cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali, care are de executat o pedeapsă de 6 ani şi 4 luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 10:01
Judecătorii au respins cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali

Instanţa a mai decis că Ioan Becali are dreptul să reitereze cererea de eliberare condiţionată în iunie 2017, însă decizia nu este definitivă.

Ioan Becali le-a cerut miercuri magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să îl elibereze condiţionat din închisoare, susţinând că este bolnav şi nu vrea să moară în penitenciar.

Avocatul lui Ioan Becali a susţinut în sala de judecată că fostul impresar a îndeplinit fracţia din pedeapsă pentru a fi eliberat din închisoare şi are probleme medicale, fiind internat de mai multe ori în spital.

‘Ioan Becali a fost internat de mai multe ori în spital public, are multe probleme de sănătate, are nevoie de îngrijiri medicale. A avut parte de 14 recompense, din care 3 permisii, restul suplimentare drept la pachet şi vizită. În timpul permisiilor a dovedit că respectă comunitatea. În luna martie, a avut o permisie de 5 zile’, a declarat avocatul.

‘Nu vreau să mor în penitenciar! Vreau să mor în braţele familiei!’, a spus şi Ioan Becali în instanţă.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a declarat că nu există nicio dovadă că Ioan Becali a plătit prejudiciul în dosarul transferurilor, aceasta fiind o condiţie pentru eliberarea condiţionată.

‘Plata obligaţiilor civile ţine de reeducarea în penitenciar. Nu există nicio dovadă că Ioan Becali înţelege să acopere prejudiciul şi să arate că şi-a schimbat atitudinea, că dă dovezi de îndreptare’, a arătat procurorul.

Ioan Becali a recunoscut că nu a plătit prejudiciul din dosarul transferurilor, susţinând că are averea sub sechestru, printre care şi un bloc evaluat la un milion de euro.

Fostul impresar se află încarcerat la Penitenciarul Jilava, după ce a stat aproape doi ani la Penitenciarul Poarta Albă, timp în care a făcut trei cereri de eliberare condiţionată, toate fiind însă respinse de instanţele din Constanţa.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind ‘spălaţi’ prin intermediul unor firme off-shore.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...