Judecătorii au respins cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată din închisoare

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Adamescu, care are de executat o condamnare de 4 ani şi 4 luni primită într-un caz de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.
Economica.net - joi, 24 nov. 2016, 08:48
Judecătorii au respins cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată din închisoare

Instanţa a mai stabilit că Dan Adamescu poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată în luna februarie 2017. Decizia nu este definitivă.

Dan Adamescu nu a fost prezent miercuri la proces, el fiind internat într-o clinică privată pentru a fi operat la un genunchi.

Avocatul acestuia a spus în sala de judecată că Dan Adamescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat – a executat o treime din pedeapsă (aşa cum prevede legea pentru persoanele de peste 60 de ani) şi are o situaţie medicală destul de gravă, fiind internat în mai multe spitale din luna septembrie.

‘Cei care stau cu el în cameră spun că în Penitenciarul Jilava nu are nicio şansă. Este torturat fizic şi psihic. Este în regim de executare a pedepsei semideschis. Nu are voie la telefon. A achitat cheltuielile de judecată. Conduita sa este impecabilă la cei 68 de ani. A participat la şedinţe de consiliere psihologică şi nu a fost sancţionat, dar nici recompensat’, a spus avocatul.

Pe 25 octombrie, Dan Adamescu a depus prin avocaţii săi la Judecătoria Sector 4 o cerere de eliberare condiţionată, în care arată că a executat fracţia de 1/3 din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani şi 4 luni).

Mihaela Petrovan, PR-ul familiei Adamescu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că omul de afaceri execută detenţia în regim semideschis la Jilava, însă nu a fost apt medical din cauza mai multor afecţiuni – cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii – să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenţie, ‘dând dovadă de respect faţă de toţi cei cu care a relaţionat şi neavând abateri/sancţiuni’.

‘În momentul de faţă, Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui la Spitalul Floreasca, unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecţiuni grave, care au escaladat şi mai mult în perioada detenţiei. În vârstă de 68 ani, conform legii, Adamescu are dreptul la o reducere de 2/3 din sentinţă’, mai spune PR-ul familiei.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Iosif Armaş, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiţi de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar – 12 ani şi 2 luni închisoare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, aceştia fiind acuzaţi că au dat mită unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă pentru firme ale lor aflate în insolvenţă.

Te-ar mai putea interesa și
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe, una dintre marile companii IT din Europa, cu origini în Ucraina, care a deschis centrul din România în mai 2022, ca parte a strategiei de extindere globale, are în prezent o echipă de......
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
Alţi 13 cetăţeni români vor fi aduşi în ţară din Turcia cu o aeronavă militară, în seara de marţi, informează ...
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, aflat marţi la Kiev într-o vizită surpriză, a declarat că Ucraina ...
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro şi tragem să salvăm până la ultimul ...