1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

News

Judeţul Bistriţa-Năsăud, afectat de inundaţii, ar putea primi peste 100 milioane lei din fondul de intervenţie

Judeţul Bistriţa-Năsăud, afectat de fenomenele hidro-meteo din această săptămână, ar putea primi peste 100 milioane lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia guvernului, a declarat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, care a inspectat zonele calamitate din judeţ, potrivit News.ro.

25 mai, 2019 | News.ro

"Pot să spun că judeţul Bistriţa-Năsăud este unul din judeţele cele mai afectate de fenomenele hidro-meteo din săptămâna în curs şi din săptămâna trecută. Problema a fost că după ce oamenii au trecut peste necazul şi calamităţile de săptămâna trecută, după nici o săptămână, a venit, tot cam pe aceleaşi zone, o situaţie identică. Sigur că, deja, specialiştii au făcut o analiză pe baza proceselor verbale pentru situaţiile de săptămâna trecută în 9 zone calamitate din judeţ şi mai sunt alte câteva zone, punctual, unde trebuie să facem regularizări şi decolmatări. Săptămâna viitoare o să merg să am o discuţie în Guvernul României, cu premierul Viorica Dăncilă şi, în regim de urgenţă, din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia guvernului, să fie alocată o sumă cât mai mare, ca să putem să rezolvăm aceste zone calamitate. Din analiza făcută pe baza proceselor verbale, este vorba de o sumă care depăşeşte 100 de milioane de lei", a declarat Ioan Deneş.

Ministrul s-a deplasat vineri în zonele afectate de inundaţiile din ultima perioadă, din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind însoţit de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Someş - Tisa, Ioana Diaconescu, de directorul Departamentului Dezvoltare, Investiţii din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, Vlad Marcoci şi de primarii din zonă, potrivit News.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO