Jumătate din populația adultă a Marii Britanii a primit o doză de vaccin anti-COVID-19

Jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii Matt Hancock, salutând un "succes imens" pentru această ţară, cea mai îndoliată din Europa de pandemia de coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - sâm, 20 mart. 2021, 16:14
Jumătate din populația adultă a Marii Britanii a primit o doză de vaccin anti-COVID-19

„Sunt absolut încântat să vă spun că am vaccinat jumătate dintre adulţii din Marea Britanie. Este un succes uriaş”, a afirmat Matt Hancock, într-un videoclip postat pe Twitter. El le-a mulţumit persoanelor implicate în vasta campanie de vaccinare lansată la începutul lunii decembrie în Regatul Unit.

„Este atât de important, deoarece acest vaccin este calea noastră de a ieşi din această pandemie”, a subliniat ministrul, încurajând populaţia să se vaccineze.

„Programul de vaccinare britanic este un mare succes şi asta datorită muncii grele a numeroase persoane. Nu este uşor, dar facem progrese uriaşe”, a adăugat el.

Marea Britanie a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID19. Numai în cursul zilei de joi au fost administrate 660.276 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare a fost extinsă recent la persoanele peste 50 de ani, iar premierul Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a primit vineri o primă doză de vaccin AstraZeneca, în urma asigurărilor din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie şi UE cu privire la siguranţa vaccinului.

Citiți și: Boris Johnson a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca. Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunțat că va proceda la fel (economica.net)

Boris Johnson a fost vaccinat la spitalul St Thomas din Londra, unde a petrecut trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020 după ce s-a infectat cu COVID-19.

Ţara din Europa cea mai afectată de pandemia de COVID-19 cu peste 126.000 de decese, Marea Britanie foloseşte vaccinurile Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford. Un al treilea vaccin, cel dezvoltat de Moderna, a fost aprobat de autoritatea de reglementare britanică şi ar urma să fie disponibil „în următoarele săptămâni”, a declarat joi ministrul Sănătăţii.

Citiți și: Boris Johnson susține în continuare folosirea vaccinului de la AstraZeneca (economica.net)

Te-ar mai putea interesa și
Consumul final de energie electrică a crescut cu 0,5% în T1. Exporturile au scăzut uşor, consumul populaţiei mai mic cu 10%
Consumul final de energie electrică a crescut cu 0,5% în T1. Exporturile au scăzut uşor, consumul populaţiei mai mic ...
Consumul final de energie electrică a fost în primele trei luni din 2021 de 14,207 miliarde kWh, cu 0,5% mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, conform datelor publicate......
Rezultate istorice pentru liderul brokerilor de asigurări, care ia în calcul listarea la Bursă. Viorel Vasile, CEO Safety: Continuăm digitalizarea și ieșim pe piețele din Bulgaria și Ungaria
Rezultate istorice pentru liderul brokerilor de asigurări, care ia în calcul listarea la Bursă. Viorel Vasile, CEO Safety: ...
Safety Broker, cel mai mare intermediar de pe piața asigurărilor din România, trece într-o nouă etapă după cel mai ...
Coronavirus: Germania îşi propune să demareze vaccinarea elevilor cu vârsta peste 12 ani odată cu începerea şcolii
Coronavirus: Germania îşi propune să demareze vaccinarea elevilor cu vârsta peste 12 ani odată cu începerea şcolii
Germania are ca ţintă sfârşitul vacanţei de vară pentru a demara vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi 18 ani, ...
Producţia industrială a crescut în primul trimestru cu 2,9% – INS
Producţia industrială a crescut în primul trimestru cu 2,9% – INS
Producţia industrială (serie brută) a urcat în primele trei luni ale acestui an cu 2,9%, comparativ cu perioada similară ...