Boris Johnson susține în continuare folosirea vaccinului de la AstraZeneca

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a respins luni ideea ca Marea Britanie să suspende campania de imunizare cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, după ce Germania s-a alăturat statelor care au anunţat suspendarea utilizării sale, transmite dpa, citată de Agerpres.
AGERPRES - lun, 15 mart. 2021, 18:59
Boris Johnson susține în continuare folosirea vaccinului de la AstraZeneca

Boris Johnson a insistat că autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor este „una din cele mai exigente şi mai experimentate” din lume şi că aceşti experţi nu văd „absolut niciun motiv” de a întrerupe administrarea vreunuia dintre vaccinuri.

Citiți și: Germania suspendă vaccinările cu serul AstraZeneca-Oxford (economica.net)

„Ei cred că sunt foarte eficiente în reducerea nu doar a spitalizărilor, ci şi a formelor grave de boală şi a mortalităţii”, le-a spus Johnson reporterilor, conform agenţiei Press Association (PA).

„Continuăm să fim foarte încrezători în program şi este minunat să îl vedem desfăşurându-se cu o asemenea viteză în tot Regatul Unit”, a adăugat premierul britanic.

Citiți și: AstraZeneca va reduce din nou cantitatea de doze de vaccin livrată în UE (economica.net)

Ce spune Agenția britanică de reglementare a medicamentelor

Vaccinul AstraZeneca/Oxford nu cauzează coagularea sângelui, a declarat luni Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie, relatează dpa.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie, a declarat că organizaţia ”revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene.

El a adăugat însă că dovezile disponibile ”nu sugerează că vaccinul este cauza”. ”Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, a spus el într-un comunicat.

Peste 11 milioane de doze de vaccin COVID-19 AstraZeneca au fost până acum administrate în Marea Britanie şi numărul de cheaguri de sânge raportat după administrarea vaccinului nu este mai mare decât cel care s-ar fi produs în mod natural la populaţia vaccinată.

„Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19 când li se cere acest lucru”, a menţionat oficialul citat. Răspunsul său survine după ce Germania, Italia, Franţa şi Spania sunt ţările care au decis recent să suspende temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri la cele mai importante întrebări despre formular
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri ...
Persoanele fizice care estimează că veniturile extrasalariale încasate în 2021 depăşesc plafonul de 12 salarii minime pe economie trebuie să le declare la Fisc, prin intermediul declaraţiei......
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ce va fi la rectificările bugetare
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ...
Publicarea calendarului şedinţelor BNR este un aspect de normalitate, dar majorarea inflaţiei la 3,3%  până în septembrie ...
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer & Contractor a semnat două contracte de credit ipotecar pentru investiţii imobiliare cu Libra Internet ...
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet Systems a primit aprobare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru utilizarea documentului ...