Jumătate din vânzările BMW din 2030 vor fi mașini 100% electrice. Astăzi a fost prezentat viitorul i4

Oliver Zipse, șeful BMW, a prezentat astăzi rezultatele financiare ale grupului bavarez. Totodată a dezvăluit și noul BMW i4.
Robert Stan - mie, 17 mart. 2021, 15:53
Jumătate din vânzările BMW din 2030 vor fi mașini 100% electrice. Astăzi a fost prezentat viitorul i4

Cu un an în urmă, în martie 2020, oficialii BMW prezentau Concept i4 în cadrul a ceea ce presa a numit Geneva Online Motor Show. Pe atunci, din cauza pandemiei, unii producători au ales să prezinte pe paginile web proprii vehiculele pe care aveau în plan să le dezvăluie, fizic, la Geneva International Motor Show.

În cazul BMW, Concept i4 a ținut capul de afiș, iar acum, în martie 2021, bavarezii au prezentat varianta de serie care va intra în producție în acest an. De altfel, oficialii mărcii au ținuit să menționeze că acest Gran Coupé 100% electric, cu patru uşi, şi va fi lansat pe piaţă în următoarele luni și va include chiar și o variantă M Performance.

„Cu aspectul său sportiv, cea mai bună dinamică din clasă şi zero emisii locale, BMW i4 este un BMW adevărat. Aceasta face ca inima mărcii BMW să bată acum în regim full electric”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al grupului german.

Conform primelor date tehnice, viitorul model va fi disponibil în diferite versiuni acoperind autonomii de până la 590 km (WLTP). Cu o putere de până la 390kW/530 CP, BMW i4 poate accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ patru secunde.

Începutul unei „ofensive tehnologice”

În cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare, oficalii grupului premium german au anunțat că prin combinaţia unei arhitecturi inteligente de automobile cu o reţea de producţie extrem de flexibilă BMW Group va ajunge la circa o duzină de modele full electrice pe şoselele din întreaga lume până în 2023.

În acest an, celor trei modele deja disponibile pe piaţă, BMW i3, MINI SE şi BMW iX3, li i se vor alătura două modele-cheie inovatoare, BMW iX şi BMW i4, acesta din urmă cu trei luni mai devreme decât era planificat iniţial. „Lansarea BMW iX şi BMW i4 vor semnala începutul ofensivei noastre tehnologice în 2021. Aceste două automobile full electrice vor stabili reperul pentru BEVs în viitor”, a declarat Oliver Zipse.

Versiunile electrice ale popularelor BMW Seria 5 şi BMW X1 vor debuta în anii următori, alături de alte modele precum BMW Seria 7 şi succesorul Mini Countryman. Pe baza acestei strategii, BMW Group va avea cel puţin un model electric pe şosele până în 2023 în aproximativ 90% dintre segmentele de piață în care activează.

Grație ofenisvie tehnologice despre care vorbește șeful BMW Group, livrările anuale de modele 100% electrice vor crește de peste zece ori faţă de 2020. Astfel, până la finalul lui 2025 grupul va livra aproximativ două milioane de automobile electrice clienţilor din întreaga lume.

O „nouă clasă” începând cu 2025

Începând cu 2025, moment în care gama de produse BMW Group va fi realiniată pe baza noii linii de modele., aceasta va primi denumirea „Neue Klasse”, o evocare a relansării BMW cu o legendară serie de modele şi motoare în anii 1960. Deschisă cu BMW 1500 în 1961, relansarea de atunci a redefinit şi repoziţionat compania pentru deceniile care aveau să urmeze.

Conform oficialilor germani, „Neue Klasse” va fi caracterizată de trei aspecte-cheie: o arhitectură IT şi software complet redefinită, o nouă generaţie de transmisii electrice şi baterii de înaltă performanţă şi o abordare radical nouă a dezvoltării durabile pe întreg ciclul de viaţă al automobilului. Aceste idei sunt împletite într-o arhitectură generală a automobilului care a fost optimizată pentru transmisii electrice, stabilind un nou punct de referinţă în ceea ce priveşte digitalizarea şi electrificarea, asigurând în acelaşi timp că stilul caracteristic al unui BMW tipic este transferat generaţiilor viitoare de automobile.

Modelele „Neue Klasse” vor oferi o experienţă complet nouă utilizatorilor, una fără precedent la automobilele de serie. Noua generaţie de sisteme de propulsie se va baza pe module foarte scalabile capabile să acopere toate segmentele de piaţă şi variantele de vehicule de la serii cu volum mare până la modele M de înaltă performanţă. O transmisie electrică bazată pe pile de combustie cu hidrogen este, de asemenea, o opţiune distinctă în viitor. Experienţa de condus tipică BMW va fi îmbunătăţită suplimentar prin concentrarea asupra caracteristicilor de design ale automobilelor full electrice, inclusiv opţiuni pentru sisteme de asistare a condusului de ultimă generaţie şi condus automatizat avansat.

În 2030 jumătate din vânzări vor fi modele electrice

Printr-o scădere treptată a numărului de automobile cu motor termic livrate clienţilor și o creștere a celui de mașini cu motoare electrice este de aşteptat automobilele electrice ar trebui să reprezinte cel puţin 50% din livrările BMW Group către clienţi până în 2030. Valoarea reală este probabil să varieze semnificativ de la o piaţă la alta şi va depinde în mare măsură de progresele realizate în extinderea regională a infrastructurii de încărcare.

În această etapă, pe întregul portofoliu de produse, toate segmentele de piaţă în care operează BMW Group vor include cel puţin un model electric. De fapt, o serie de segmente pot fi deservite exclusiv de modele electrice. BMW Group se aşteaptă să aibă în jur de zece milioane de automobile electrice pe şoselele din întreaga lume în următorii 10 ani.

Mini devine un brand complet electric

Așa cum Economica.net a anunțat deja, marca Mini urmează să important în strategia grupului, deoarece brandul urban este absolut ideal pentru mobilitatea electrică. Prin urmare, va lansa ultimul său model nou cu motor termic în 2025, ulterior dezvoltând doar modele 100% electrice.
Până în 2027, automobilele electrice vor reprezenta cel puţin 50% din totalul livrărilor Mini către clienţi, iar până la începutul anilor 2030, întreaga gamă a mărcii va fi electrică.

Citește și:

– Viitorul BMW iX va permite o încărcare rapidă la 200 kW
– Vehiculele BMW vor avea un nou iDrive spre finalul acestui an. Sistemul debutează pe modelul iX

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...