Jumătate dintre cei care au cumpărat maşini rulate în 2013, nu au primit cerificatul de autenticitate

Jumătate dintre persoanele care au cumpărat maşini second-hand în 2013 nu au primit certificatul de autenticitate de la fostul proprietar, la momentul achiziţionării autoturismului, relevă o cercetare realizată la finalul anului trecut de către autovit.ro, cea mai mare platformă online din România, destinată vânzării şi cumpărării de maşini.
Economica.net - lun, 10 mart. 2014, 13:05
Jumătate dintre cei care au cumpărat maşini rulate în 2013, nu au primit cerificatul de autenticitate

De asemenea, mai mult de jumătate dintre cei care intenţionează să cumpere un autovehicul second-hand nu cunosc faptul că acest certificat trebuie înmânat de vânzător înainte de încheierea tranzacţiei.

Certificatul de autenticitate este emis de Registrul Auto Român /RAR/ şi este o dovadă că specificaţiile tehnice din acte corespund cu realitatea, iar maşina nu se găseşte pe lista celor furate.

Cercetarea realizată de autovit.ro arată că aproximativ jumătate dintre cei care şi-au achiziţionat maşină în ultimul an au luat singuri această decizie, iar ceilalţi 50% au luat hotărârea împreună cu altcineva. Dintre cei care au cumpărat maşini second-hand, doar 27% au cerut sfatul unui profesionist.

Potrivit datelor prezentate de Mihai Cune, business manager la autovit.ro, pentru cei care au cumpărat o maşină în ultimele 12 luni, cele mai relevante subiecte pentru documentare înainte de achiziţie au fost legislaţia privind taxele – 73%, evitarea fraudelor verificând caracteristicile maşinii – 69%, şi dotările maşinii – 65%.

Orice cumpărător vrea o maşină cât mai bună din punct de vedere tehnic, dar mai puţin de un sfert dintre cei care au cumpărat maşini second-hand s-au dus la un service autorizat pentru un diagnostic al maşinii. Peste 90% susţin că verificarea este importantă, dar 42% au preferat să o verifice personal, iar 23% s-au dus la un service autorizat al mărcii respective.

Dintre cumpărătorii de maşini rulate, 68% au verificat kilometrajul, dar peste 40% nu pot să exemplifice procedura de verificare.

‘Soluţia este o bază de date naţională, administrată de RAR, în care să fie înregistrate datele referitoare la rulaj, cu fiecare ocazie cu care o maşină se prezintă la ITP (inspecţia tehnică periodică – n.r.), la RAR sau orice service autorizat RAR. Ulterior, această bază de date ar putea fi unită cu cea a Poliţiei şi a asiguratorilor, astfel existând o evidenţă a parcului auto naţional, care va putea fi pusă la dispoziţia populaţiei’, a spus Mihai Cune.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând de pe 18 aprilie 2024....
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. ...
Premier Energy Group, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Profitul se îndepărtează de cultivatorii americani de grâu şi mulţi dintre ei nu se aşteaptă la o situaţie de echilibru ...