Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor – studiu

AGERPRES - mar, 02 mart. 2021, 15:59
Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor - studiu

Jumătate dintre români (51%) şi-ar dori să treacă în viitor de la o maşină convenţională la una hibrid, în timp ce 28% şi-au exprimat dorinţa de a avea o maşină electrică, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicate marţi.

Cu toate acestea, majoritatea românilor (85%) se declară sceptică în privinţa faptului că România va avea infrastructura necesară, dedicată acestui segment de vehicule.

Conform Reveal Marketing Research, doar doi din zece români (21%) declară că vor rămâne mereu la maşina diesel sau benzină.

Deşi românii cred că o maşină poate să funcţioneze mai bine de zece ani, peste o treime dintre aceştia (37%) susţin că o schimbă, în medie, o dată la 3 – 5 ani. O pondere mai mare (43%) afirmă că au schimbat 1 – 2 maşini de când sunt şoferi.

58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani

„Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor, menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani”, se menţionează în sondaj.

Potrivit sursei citate, doar 5% dintre români sunt de părere că ţara noastră este suficient de pregătită pentru acest tip de abordare sustenabilă.

Datele Federaţiei Europene pentru Transport şi Mediu arată faptul că, în 2020, Europa avea 51 de milioane de maşini diesel.

Sondajul a fost efectuat în perioada 18 – 22 februarie 2021 pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural, de 1.004 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, online users. Metoda utilizată în cadrul cercetării a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview), iar marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piaţă reprezintă baza deciziilor corecte şi a poziţionării brandurilor.

Cele mai bune mașini electrice la vânzare în 2021

În 2020, în Europa, vânzările de mașini electrice le-ar fi depășit pe cele de mașini diesel – estimare

Te-ar mai putea interesa și
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (330,7911 lei). Precedentul record a fost atins pe......
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...