Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor – studiu

AGERPRES - mar, 02 mart. 2021, 15:59
Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor - studiu

Jumătate dintre români (51%) şi-ar dori să treacă în viitor de la o maşină convenţională la una hibrid, în timp ce 28% şi-au exprimat dorinţa de a avea o maşină electrică, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicate marţi.

Cu toate acestea, majoritatea românilor (85%) se declară sceptică în privinţa faptului că România va avea infrastructura necesară, dedicată acestui segment de vehicule.

Conform Reveal Marketing Research, doar doi din zece români (21%) declară că vor rămâne mereu la maşina diesel sau benzină.

Deşi românii cred că o maşină poate să funcţioneze mai bine de zece ani, peste o treime dintre aceştia (37%) susţin că o schimbă, în medie, o dată la 3 – 5 ani. O pondere mai mare (43%) afirmă că au schimbat 1 – 2 maşini de când sunt şoferi.

58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani

„Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor, menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani”, se menţionează în sondaj.

Potrivit sursei citate, doar 5% dintre români sunt de părere că ţara noastră este suficient de pregătită pentru acest tip de abordare sustenabilă.

Datele Federaţiei Europene pentru Transport şi Mediu arată faptul că, în 2020, Europa avea 51 de milioane de maşini diesel.

Sondajul a fost efectuat în perioada 18 – 22 februarie 2021 pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural, de 1.004 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, online users. Metoda utilizată în cadrul cercetării a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview), iar marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piaţă reprezintă baza deciziilor corecte şi a poziţionării brandurilor.

Cele mai bune mașini electrice la vânzare în 2021

În 2020, în Europa, vânzările de mașini electrice le-ar fi depășit pe cele de mașini diesel – estimare

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...