1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Juncker critică statele UE care "nu şi-au respectat angajamentele" în privinţa repartizării refugiaţilor

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat vineri statele membre care 'nu şi-au respectat angajamentele' privind repartizarea solicitanţilor de azil din Italia şi Grecia în cadrul UE, relatează AFP.

15 ian, 2016 | Agerpres

'Nu Comisia este cea' care a dat greş, ci 'anumite state membre nu şi-au respectat angajamentele luate' în cadrul planului european de 'relocalizare', a acuzat Jean-Claude Juncker în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru moment, din cei 160.000 de solicitanţi de azil care urmează a fi repartizaţi în UE, numai 272 au fost preluaţi, potrivit ultimelor cifre disponibile ale executivului european. De asemenea, statele membre nu au notificat decât 4.237 de locuri disponibile în scurt timp.

'Nu este posibil ca o propunere a Comisiei, adoptată de Consiliul UE şi de Parlament pe tema relocalizării refugiaţilor să nu fie aplicată după aceea', a spus Juncker.

'Nu renunţ', a dat el totuşi asigurări în cadrul unei conferinţe de presă consacrate provocărilor europene ale anului 2016, în cadrul căreia a insistat asupra necesităţii de a menţine libera circulaţia în spaţiul Schengen, pusă în discuţie de unele state din cauza afluxului de migranţi.

'Există o legătură strânsă între libera circulaţie a călătorilor şi Uniunea economică şi monetară (UEM)', a explicat Juncker, avertizând asupra consecinţelor economice ale controalelor la frontiere.

'La ce bun să ai o monedă unică dacă nu poţi călători pe continent ca în trecut?', a adăugat el, cerând ca 'toate problemele să fie percepute în ansamblu'.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO