1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Juncker: În ritmul actual, relocalizarea migranţilor se va încheia în 2101

Operaţiunile de relocalizare a refugiaţilor în cadrul UE se vor încheia abia în... 2101, în ritmul actual al repartizării între statele membre, a afirmat cu ironie, joi, în Malta, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de AFP, potrivit Agerpres.

12 noi, 2015 | Agerpres

'Nu sunt deloc mulţumit de ritmul relocalizărilor', a declarat Jean-Claude Juncker în cursul unei conferinţe de presă la finalul unui summit european desfăşurat în capitala malteză, La Valletta.

În ultimele săptămâni, au fost relocalizate mai puţin de 150 de persoane din totalul celor 160.000 pe care Uniunea Europeană a prevăzut să le transfere din Italia şi Grecia spre alte ţări europene, a explicat preşedintele Comisiei Europene.

'Dacă vom continua în acest ritm, vom termina operaţiunile în 2101', a adăugat el. 'Trebuie să accelerăm şi sper că asta se va face', şi-a exprimat dorinţa preşedintele Jean-Claude Juncker.

În total, statele membre ale UE şi-au luat angajamentul să primească în doi ani 160.000 de refugiaţi (din Siria, Eritreea şi Irak) provenind din Italia şi Grecia, din 'hotspot'-urile unde trebuie să se opereze o triere între refugiaţi şi imigranţi economici la sosirea acestora.

Cifre precise şi constrângătoare în ceea ce priveşte refugiaţii care trebuie primiţi au fost fixate pentru toate ţările membre ale UE, pentru o perioadă de doi ani, însă pe parcurs acestea trebuie să notifice imediat în legătură cu locurile disponibile pentru organizarea primelor transferuri.

În repetate rânduri, Comisia Europeană a îndemnat ţările membre să acţioneze mai rapid pentru a se putea demara operaţiunile de 'relocalizare', mai scrie AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO