Juncker: Nu vrem să menţinem Marea Britanie în UE ”cu orice preţ”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că intenţia celor 27 membri ai UE în relaţia cu Marea Britanie nu este de a menţine această ţară în interiorul Uniunii Europene ''cu orice preţ'', ceea ce se doreşte de fapt fiind claritate în privinţa viitoarelor relaţii, informează EFE şi dpa.
Economica.net - Dum, 30 dec. 2018, 13:27
Juncker: Nu vrem să menţinem Marea Britanie în UE ''cu orice preţ''

”S-a insinuat că obiectivul nostru este să menţinem Marea Britanie în Uniunea Europeană cu orice preţ. Nu aceasta ne este intenţia. Noi nu dorim decât claritate cu privire la viitoarele relaţii. Şi respectăm rezultatul referendumului”, a declarat Juncker într-un interviu publicat duminică de săptămânalul german Welt am Sonntag.

Juncker aminteşte că ”nu noi am lăsat Marea Britanie, Marea Britanie este cea care lasă Uniunea Europeană”. Şeful Comisiei Europene consideră că ”nu este deloc rezonabil din partea opiniei publice britanice să creadă că doar Uniunii Europene îi revine sarcina să propună o soluţie la toate problemele britanice viitoare”.

”Rugămintea mea este următoarea: puneţi-vă de acord şi apoi spuneţi-ne ce vreţi. Sunt deja luni bune de când aveţi pe masă propunerile noastre”, a avertizat Juncker, referindu-se la Brexit, şi a adăugat că, în condiţiile în care ”Camera Comunelor susţine acordul privind Brexit-ul la jumătatea lunii ianuarie (votul asupra acordului privind Brexit-ul este programat în Camera Comunelor la 15 ianuarie 2019 – n.r.), atunci vom începe să pregătim încă de a doua zi viitoarea relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, fără să mai aşteptăm 29 martie” 2019.

Juncker a mai spus că are ”impresia că majoritatea parlamentarilor britanici nu au încredere nici în UE, nici în doamna (Theresa) May”, premierul britanic.

Întrebat dacă în cele din urmă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019, Juncker a răspuns că el acţionează ”pornind de la premisa că (Marea Britanie) va ieşi, pentru că asta a decis poporul britanic”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...