Jurnalişti şi producători de conţinut de la mari publicaţii globale vin la ICEEfest

The Huffington Post, The New York Times, Le Figaro, El Pais şi VICE sunt doar câţiva dintre giganţii din domeniul jurnalismului şi publishingului care vor fi reprezentaţi la ICEEfest 2015, cel mai mare festival din Europa Centrală şi de Est dedicat internetului, care va avea loc pe 11 şi 12 iunie 2015 la Grand Cinema & More.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 13:16
Jurnalişti şi producători de conţinut de la mari publicaţii globale vin la ICEEfest

În prima zi, 11 iunie, de la ora 09:15, în cadrul sesiunii ”Quality content in the digital age” (“Conţinut de calitate în Era digitală”), vor vorbi Koda Wang, COO al The Huffington Post, și Jean-Christophe Demarta, vice-president – Global Advertising al The New York Times.

The Huffington Post, un agregator online şi blog fondat de Arianna Huffington în 2005, e considerat cel mai popular site politic din SUA și în top 100 site-uri de conținut la nivel global. În 2011, Huffington Post a fost cumpărat de AOL cu 315 milioane de dolari, iar în 2012 a devenit primul produs media 100% digital din SUA care are în palmares un premiu Pulitzer. În august 2014, Huffington Post a avut 115 milioane de vizitatori unici la nivel global, prima dată când a fost depășită ”borna” de 100 de milioane.

În calitate de COO – Chief Operational Officier – al Huffington Post, Koda Wang se ocupă de afacerile globale ale companiei. Anterior, Wang a fost General Manager al afacerilor internaționale ale Huffington Post, ajutând la expansiunea produsului în 13 ţări, care generează în total jumătate dintre vizitatori. La ICEEfest 2015, tema prezentării lui Koda Wang va fi ”Becoming a global digital media company” (“Cum să devii o companie media digitală globală”).

The New York Times a fost înfiinţat în 1851 şi este supranumit ”The gray lady” (Doamna în gri) datorită stilului conservator şi a imparţialităţii. De-a lungul istoriei, The New York Times a obţinut 114 premii Pulitzer, iar în septembrie 2014 avea un tiraj de 1,38 milioane de exemplare zilnic, al doilea cel mai mare din SUA după The Wall Street Journal.

În calitate de vice-president – Global Advertising al The New York Times, Jean-Christophe Demarta supraveghează activitățile internaționale din portofoliul ziarului.

La „polul” oarecum opus, VICE – revista canadiană lansată în anii ’90 care reinventează jurnalismul pentru generația celor născuți după 2000 – vine la ICEEfest să vorbească despre cum Internetul a schimbat fundamental modul în care tinerii consumă conținut. Ce subiecte și controverse îi preocupă și cum arată “noul jurnalism”?

De asemenea, cei care lucrează în domeniul contentului (jurnalism, strategie, marketing, vânzări) şi vin la ICEEfest 2015 vor fi cu siguranţă interesaţi şi de sesiunea ”The champions of premium publishing” (Campionii publicaţiilor premium), care va avea loc în cea de-a doua zi de ICEEfest 2015 (vineri, 12 iunie), de la ora 12. În cadrul acesteia vor vorbi George Nimeh (Chief Digital Officer la KURIER), Victor Arbalzar Gonzalez (Head of Digital Operations la Prisa Noticias, editorul unor ziare celebre precum El Pais sau AS), Bertrand Gle (New Media Director la Le Figaro) şi Carsten Kritscher (Commercial Director la VICE), care vor vorbi despre provocările transformării media tradiţionale, dar și alte teme care urmează să fie comunicate.

În plus, jurnaliștii şi ceilalți participanți interesați de domeniul media de la ICEEfest 2015 au ocazia să participe la workshopul ”The challenges of content producers” (Provocările producătorilor de conţinut), care va avea loc pe 11 iunie de la 14:30 şi la care vor participa Koda Wang, George Nimeh, Victor Arbalzar Gonzalez şi Carsten Kritscher.

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – e organizat de ThinkDigital, în parteneriat cu Orange. Mașina oficială a festivalului este Toyota Hybrid. Bilete se găsesc pe site-ul oficial, www.iceefest.com. Acolo găsiți și agenda evenimentelor din cadrul festivalului: http://www.iceefest.com/agenda

Televiziunile și publicațiile online cu trafic semnificativ, interesate să trimită jurnaliști și angajați la ICEEfest, beneficiază de tarife preferențiale, în schimbul susținerii festivalului. Detalii via e-mail: [email protected].

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...