Jurnaliştii veniţi la Strelna au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20

Jurnaliştii au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov într-un briefing, relatează Itar-Tass în pagina electronică.
Economica.net - vin, 06 sept. 2013, 20:42

Peskov a anunţat că au fost acordate 1.401 de ecusoane de acreditare, iar în total au fost acreditaţi 1.882 de jurnalişti. El a spus că transportul jurnaliştilor se face pe apă, astfel ei petrec „timpul cu plăcere, după o muncă grea la centrul de presă”.

„Până în prezent meteorii au efectuat 104 călătorii”, parcurgând zilnic peste 100 de kilometri, a adăugat purtătorul de cuvânt referindu-se la nişte nave numite „meteori” care îi transportă pe jurnalişti spre centrul de presă din Strelna, la 15 kilometri distanţă sud-vest de Sankt Petersburg.

„În restaurant au fost deservite 1.500 de persoane într-o singură zi”, a continuat Peskov, spunându-le în glumă jurnaliştilor: „mâncaţi mult”.

El a declarat că acest summit a fost „organizat mult mai bine”, decât cel din 2006, când, la Strelna, a avut loc summitul G8.

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, centrul de presă al summitului G20 se află în apropierea Palatului Constantin. Aproximativ 500 de voluntari sunt implicaţi în activitatea acestui centru. Majoritatea jurnaliştilor nu au acces în palatul unde se desfăşoară summitul, fiind acordată prioritate fotografilor şi cameramanilor.

Mare parte dintre jurnaliştii veniţi din alte oraşe şi state s-au cazat la hotelurile oficiale ale summitului, unul dintre acestea fiind hotelul „Moskva”, din Piaţa Alexandr Nevski, în centrul Sankt Petersburgului. Direct de la „Moskva” circulă „meteori”, care îi transportă pe pasageri până la portul „Morskoi Fasad” („Faţada Marină”), de pe insula Vasiliev. De acolo jurnaliştii pot lua o altă navă, pentru a ajunge la centrul de presă din Strelna.

Jurnaliştii sosiţi la Sankt Petersburg cu ocazia summitului G20 afirmă că sunt mulţumiţi de organizarea acestui eveniment şi că beneficiază de condiţii de lucru de calitate şi confortabile.

„Nu am fost la G20 mai înaite, dar am participat la alte evenimente internaţionale majore şi pot să compar. Aici totul este organizat la cel mai înalt nivel”, a declarat un corespondent al ziarului elveţian Le Temps, Ram Etwareea.

Corespondentul-şef al televiziunii cehe de la Moscova Miroslav Karas a declarat că este mulţumit 95 la sută de organizarea acestui summit.

Centrul de presă este prevăzut pentru 3.000 de jurnalişti. Ei nu au voie să aducă cu ei mâncare la centru. Miercuri, jurnaliştii au avut în meniu bere, vinuri, salade, aperitive, mâncăruri din peşte şi alte cărnuri, pizza, paste şi îngheţată.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...