1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Justiţia americană a decis: Argentina trebuie să-şi ramburseze datoriile către fondurile speculative

Curtea Supremă de Justiţie a SUA a respins luni apelul Argentinei faţă de o decizie a unei curţi inferioare prin care era obligată să plătească 1,33 miliarde de dolari unor fonduri speculative, transmite Reuters.

16 iun, 2014 | Agerpres

Fără a comenta decizia sa, Curtea Supremă a confirmat o decizie din 2003 unei curţi de apel din New York prin care autorităţile de la Buenos Aires au fost condamnate să-şi ramburseze datoriile către fondurile speculative NML Capital şi Aurelius Management, care au refuzat restructurarea datoriei argentiniene după ce această ţară a intrat în incapacitate de plată.

Disputa are drept subiect intrarea în incapacitate de plată a Argentinei în anul 2001 pentru o datorie de 95 de miliarde de dolari. După zece ani de renegocieri şi după ce a obţinut reduceri de datorii de ordinul a 70% din partea creditorilor, Argentina a soluţionat 93% din datoria sa. În schimb, autorităţile din Argentina se confruntă în continuare cu procedurile juridice lansate de fondurile speculative americane, care refuză orice restructurare.

Decizia instanţei supreme constituie o lovită pentru Argentina, care va fi obligată să ramburseze întreaga sumă solicitată de fondurile speculative chiar dacă guvernul de la Buenos Aires a avertizat că este în pericol de default dacă va fi obligat să ramburseze întreaga sumă solicitată de fondurile speculative. Potrivit experţilor, decizia Curţii Supreme din SUA ar putea să-i încurajeze şi pe alţi investitori să refuze o ştergere a creanţelor lor, cu riscul de a compromite o restructurare crucială pentru o ţară aflată în dificultăţi financiare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO