Kaspersky Lab: Suntem în discuţii cu unii operatori telecom pentru a ne deveni parteneri de vânzări

Producătorul de soluţii de securitate online Kasperky Lab vizează extinderea reţelei de distribuţie şi se află în prezent în discuţii cu o parte din operatorii telecom din România pentru a începe să colaboreze, a declarat pentru ECONOMICA.NET Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria şi Republica Moldova, Kaspersky Lab.
Lidia Neagu - Dum, 30 sept. 2018, 09:21
Kaspersky Lab: Suntem în discuţii cu unii operatori telecom pentru a ne deveni parteneri de vânzări

„În România noi vindem pe toate canalele, atât în mediul online, în retail, cât şi prin intermediul partenerilor care se duc door to door, mergem şi în licitaţii şi prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă care au o bază de clienţi foarte mare şi prin ei vindem prin sistemul share revenue. Suntem în discuţii cu unii operatori telecom pentru a începe să lucrăm cu ei. În Moldova şi Bulgaria avem produsele în piaţa,în România vor apărea cât de curând. Cu Orange am lucrat anul trecut pentru clienţii lor din segmentul de IMM-uri”, a declarat Bogdan Pismicenco.

Compania dispunde de patru distribuitori principali, precum şi de 400-500 de parteneri care au cumpărat anul trecut cel puţin un produs Kasperky. „Dintre aceştia mai există şi categoria de parteneri platinum, gold, silver, cu un statut mai mare cu care ai un business plan, stabileşti nişte obiective, primesc rebate, adică nişte bani înapoi dacă îşi fac targetul, ai acţiuni de marketing împreună şamd. Aceştia sunt undeva la 40-50 ca număr, deci cam 10% din total, dar ca în orice business 20% dintre clienţi îţi aduc 80% din venituri”, a mai spus Pismicenco.

Potrivit datelor proprii, cota de piaţă a Kaspersky Lab în România a fost anul trecut de circa 25-30%, fiind al doilea jucător din piaţă.

Compania a avut o creştere a vânzărilor de 14% în primele saşe luni în Europa. Pentru România, reprezentantul Kaspersky nu a oferit cifre, însă a precizat că din totalul vânzărilor anuale, în jur de 40-45% sunt clienţii casnici, iar restul reprezintă clienţii corporate.

„Pentru anul acesta previzionez că vom avea un mic avans pe zona de business pentru că în zona de securitate pentru companii am dezvoltat o serie de produse, altele decât end-point end (…) inclusiv platforma de training, care nu poate fi pusă la categoria de produse de securitate, dar face parte din portofoliu Kaspersky”, a explicat pentru ECONOMICA.NET reprezentantul companiei.

Pentru a preîntâmpina incidentele de securitate cibernetică din companii, Kaspersky a lansat în luna mai versiune în limba română a unei platforme de training a angajaţilor. Până în prezent, zece companii au achiziţionat deja platforma. Un studiu al companiei a relevat faptul că în jur de 90% din problemele de securitate ale companiilor se întâmplă din cauza propriilor angajaţi, care lucrează în alte domenii, nu au legătură cu IT-ul şi provoacă probleme de cele mai multe ori din necunoaştere şi din neglijenţă. Platforma de training funcţionează ca un joc interactiv, la sfârşitul căruia angajaţii vor da un test pentru a verifica cunoştinţele în domeniul securităţii online.

Potrivit lui Pismicenco, piaţa românească este una specifică Europei de Est în sensul în care sunt foarte multe companii mici şi mijlocii şi prea puţine companii mari şi foarte mari – multinaţionalele.

„Companiile foarte mari, care au şi un număr mare de angajaţi, cumpără centralizat, mai ales dacă sunt companii din afară. Şi atunci este bătaie foarte mare pe piaţa de IMM-uri adică pentru mine un contract cu 5.000 de noduri vândute, adică o companie care are 5.000 de computere este mare pentru România şi sunt doar câteva bănci şi instituţii de administrare publică. Deci pentru mine un contract de genul ăsta, mai ales că tre să dai discount-uri mari, să te baţi cu ceilalţi competitori ca să îl câştigi, este unul mai degrabă de PR, decât de câştig real versus a câştiga 100-200 de mici companii ca şi clienţi ai noştri”, a explicat directorul de vânzări de la Kaspersky.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securității cibernetice, prezentă pe piață de peste 20 de ani. Informațiile vaste despre amenințările cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky Lab se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii de ultimă generație pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali din toată lumea. Portofoliul companiei include protecție endpoint de top și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...