Kaspersky: Opt din zece părinţi sunt îngrijoraţi faţă de siguranţa celor mici în mediul online

Aproape două treimi dintre părinţi (64%) admit faptul că cei mici îşi petrec prea mult timp online, iar 84% sunt îngrijoraţi în legătură cu siguranţa minorilor în mediul virtual, arată rezultatele unui sondaj global realizat de compania de cercetare Savanta, la comanda Kaspersky, pe tema siguranţei pe Internet.
Economica.net - mar, 24 sept. 2019, 12:47
Kaspersky: Opt din zece părinţi sunt îngrijoraţi faţă de siguranţa celor mici în mediul online

Sondajul relevă că, în pofida acestor concluzii, în medie, părinţii petrec doar 46 de minute în total să stea de vorbă cu copiii lor despre securitatea online, pe tot parcursul copilăriei. În acelaşi timp, peste jumătate (58%) dintre cei chestionaţi petrec mai puţin de 30 de minute discutând subiectul, ceea ce reprezintă jumătate din timpul unei ore standard de clasă.

Conform cercetării, 9 din 10 copii cu vârste între 7 şi 12 ani, la nivel mondial, au în prezent un dispozitiv, un smartphone sau o tabletă conectate la Internet, iar în aceste condiţii doi din trei părinţi (64%) sunt de acord că proprii copii minori îşi petrec prea mult timp online, ceea ce înseamnă nu numai că renunţă la alte bucurii ale copilăriei, dar şi că sunt expuşi continuu la diverse posibile riscuri.

Potrivit părinţilor, cele mai periculoase ameninţări online sunt conţinutul dăunător pentru copii, cum ar fi cel sexual sau violent (27%), dependenţa de Internet (26%) şi primirea de mesaje sau conţinut anonim care îi incită să desfăşoare o activitate violentă sau necorespunzătoare (14%).

Kaspersky a derulat un studiu internaţional în rândul părinţilor cu copii între 7 şi 12 ani, pentru a explora tendinţele, practicile şi provocările întâlnite în încercarea de a-i ţine pe copii în siguranţă în mediul online.

Acoperind aproape 20 de ţări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproximativ 9.000 de părinţi şi a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinţilor, în acest domeniu, şi cum le fac faţă.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...