Kaufland a renunțat la terenul Braiconf din Brăila

Retailerul Kaufland a renunțat să cumpere terenul de 10.000 de mp al Braiconf din Brăila, a anunțat producătorul român la Bursa de la București.
Andrada Ghira - joi, 27 mai 2021, 13:19
Kaufland a renunțat la terenul Braiconf din Brăila

Braiconf a anunțat că nu a fost semnat actul adițional la antecontractul de vânzare-cumpărare, pentru încasarea avansului. Kaufland a propus pe 25 martie anularea antecontractului, la aproape trei săptămâni de la anunțul Braiconf că vinde terenul.

Kaufland România urma să cumpere terenul de 10.000 de mp cu 7,5 milioane de euro. Retailerul plătise un avans de 900.000 de euro.

Braiconf dorește să-și mute sediul și avea în plan investiții de nouă milioane de euro în acest sens.

„Avem două opțiuni în acest moment (martie 2021 – nr.) și analizăm patru clădiri istorice de producție și patru loturi de teren în zona centrală. Ne-am dori foarte mult să reușim să renovăm una dintre aceste clădiri istorice, să o transformăm în noul sediu Braiconf și astfel să o redăm comunității, să o readucem la viață. Braiconf înseamnă tradiție, înseamnă istorie, dar și adaptare la prezent și simțim că s-ar potrivi să aducem o clădire istorică la viață și să completăm prin arhitectură tot ce simbolizează marca noastră. În prezent, analizăm aceste opțiuni și, până la finalul lunii martie, vom lua o decizie”, mai explică Silviu Dumitrache.

Mutarea fabricii Braiconf se face în circa doi ani, timp în care compania va pregăti noul sediu și va continua producția în actuala incintă. Managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu mutarea sediului fabricii.

CITEȘTE ȘI Braiconf vinde către Kaufland terenul pe care se află fabrica sa din Brăila, cu 7 milioane de euro

Braiconf produce anual la Brăila peste 800.000 de cămăşi pentru mărci celebre precum Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...