1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Kaufland a luat amendă. Ar fi vândut produse expirate

Retailerul german Kaufland a fost amendat de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, pentru că a comercializat în magazinele din mai multe judeţe produse expirate, reetichetate.  

06 noi, 2013 | Digi24
Retailerul german Kaufland a primit de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) o amendă în valoare de 60.000 de lei, după ce inspectorii instituţiei au descoperit în mai multe magazine din toată ţara produse expirate şi reetichetate, informează digi24.ro.
 
Şampon de maşină expirat
 
Este vorba despre un şampon de maşină marca Axeon pe care retailerul la comercializat în mai multe magazine. Controalele ANPC a venit ca urmare a unei sesizări primite din partea unui client din Cluj-Napoca. „Prezenta o dublă etichetare. În sensul că pe prima etichetă, de fapt, este trecută o dată de fabricaţie pentru 2013 şi un alt număr de lot. Când se desface această eticheta, se ajunge la cea iniţială cu o altă dată, respectiv 2012”, a explicat Ioana Katona, reprezentant CJPC Cluj. Aceasta a explicat că reetichetarea a fost făcută de o firmă din Braşov, dar retailerul era obligat să verifice acest lucru înainte de a pune prodiusul pe rafturi.
 
 
70% din produsele expirate au fost cumpărate
 
Din datele CJPC, neregulile au fost la câteva loturi întregi de sticle din judeţele Cluj şi Bihor. De asemenea, se află în derulare o anchetă în magazinele Kaufland  din Bistriţa Năsăud, iar cercetările vor fi extinse la nivel naţional.  70% din marfă a fost însă achiziţionată înainte ca inspectorii de la Protecţia Consumatorilor să facă controlul.
 
Întrebaţi de ECONOMICA.NET despre această situaţie, oficialii Kaufland nu ne-au oferit niciun raspuns. 
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO