1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Kazahstan: Fiica fostului preşedinte Nazarbaev a fost aleasă preşedinte al Senatului

Fiica fostului preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev, care şi-a anunţat marţi demisia după 30 de ani la conducerea ţării, a fost numită miercuri la şefia Senatului acestei ţări din Asia Centrală, transmite AFP care citează media de stat.

21 mar, 2019 | Agerpres

Dariga Nazarbaeva, 55 de ani, a fost aleasă de senatori în locul lui Kasîm-Jomart Tokaev, care a fost învestit miercuri preşedinte al Kazahstanului până la următoarele alegeri, prevăzute a se desfăşura în aprilie 2020, potrivit agenţiei publice de presă Kazinform.

În discursul său de învestitură, Kasîm-Jomart Tokaev, 65 de ani, a subliniat că decizia lui Nazarbaev de a demisiona reprezintă "o dovadă a măreţiei sale de om politic de nivel mondial şi anvergură istorică".

"Republica Kazahstan datorează toate reuşitele şi succesele sale, şi în special independenţa sa sacră, lui Nursultan Nazarbaev", a arătat Tokaev.

El a amintit că predecesorul său, 78 de ani, îşi va păstra funcţiile de preşedinte al Consiliului de Securitate din Kazahstan şi al partidului de guvernământ Nur Otan.

"Opinia lui 'Elbasi' (liderul naţiunii) va avea o importanţă prioritară în elaborarea şi adoptarea măsurilor cu caracter strategic", a mai arătat Tokaev.

În 2010, parlamentul kazah i-a acordat pe viaţă lui Nazarbaev statutul de "Elbasi".

"Consider obligatoriu să ducem mai departe numele marelui nostru contemporan, primul preşedinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, în următorul mod: capitala noastră trebuie să poarte numele preşedintelui nostru şi să se cheme Nursultan", a propus Tokaev.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO