„Keep Calm and Continue To Do Business” sau cum se mută acum afacerile în cloud, dacă muncim de acasă

Pandemia de gripă COVID-19 se dovedește a fi un test de stres pentru mediul de afaceri. Din beneficiu, lucrul de acasă a devenit o semiobligație, iar starea de urgență, dincolo de semnificațiile ei practice, aduce în prim plan o expresie care ar trebui să fie familiară din contracte: forța majoră. Mai mult, vorbim de o situație care se prelungește pe o perioadă de câteva săptămâni, cu potențial de a dura chiar luni de zile. Cum o pot gestiona firmele astfel încât să funcționeze nu doar în regim de avarie (ceea ce ar putea deveni repede o agonie), ci cât mai aproape de productivitatea obișnuită?
Economica.net - mie, 18 mart. 2020, 15:03

Compania Binbox, furnizor de servicii cloud, arată că există soluţii pentru continuarea activităţii businessului.

„Din fericire, nu este cazul să se inventeze ceva nou, soluțiile există de multă vreme. Ele se numesc Disaster Recovery Plan și Business Continuity Plan, sau, pe românește, Planul de recuperare în caz de dezastru și Planul de continuitate al afacerii”, arată cei de la Binbox.

Primul plan are de a face cu recuperarea datelor electronice dar și fizice în cazul unui dezastru, cel de-al doilea se ocupă de reguli și proceduri, astfel încât afacerea să continue chiar și în condiții extreme. Toate acestea au nevoie de analize de business și documentații pe care nu veți putea să le faceți în condițiile actuale.

Dar este important să știți că uneltele necesare implementării există și sunt foarte accesibile.

Cum ar fi dacă sediul unei firme ar putea fi redus până la nivelul unui spațiu de socializare, importantă de altfel, dar activitatea operațională ar continua indiferent dacă angajații sunt la birou sau nu, dacă sediul se închide cu totul, sau dacă pur și simplu nu mai are utilități precum energie electrică sau căldură?

Soluția este simplă: cloud-ul. Serverele companiei sunt virtualizate și mutate în data centere redundante. Nu mai există grija pentru mentenanța hardware, teama că s-ar putea defecta vreo componentă. Nici măcar teama că s-ar putea pierde date. Tot ce este necesar e o legătură bună la Internet, ceea ce e foarte la îndemână în România, mai departe trebuie doar o conectivitate securizată la serverele virtuale și toate procesele de business pot continua nestingherite, indiferent de locația în care se află participanții.

Soluțiile VMWare sau Azure Stack oferite de BinBox sunt ideale pentru implementarea acestor planuri și permit chiar transformarea unei situații de supraviețuire într-una de „business as usual”.

Serviciile Microsoft Azure Stack au câteva avantaje esențiale: latența legăturii de date către servere este incredibil de mică, suveranitatea datelor este garantată, în plus performanța bazelor de date este îmbunătățită tocmai de timpul de acces foarte mic.

Prin cele două data centere de care dispune, BinBox poate asigura inclusiv redundanța mașinilor virtuale, iar securitatea datelor nu se oprește aici, căci soluții de back-up pot fi concepute inclusiv în cloud-ul public Microsoft Azure.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...