1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

News

Kerry: Dacă Iranul reia activităţile de îmbogăţire, va avea capacitate nucleară în două luni

Secretarul de stat american John Kerry a apreciat marţi că dacă Iranul îşi va relua activităţile de îmbogăţire ar fi în măsură să obţină suficient material pentru a produce o armă nucleară în două luni, ceea ce ar declanşa un 'răspuns imediat' din partea Statelor Unite ale Americii, transmite France Presse.

08 apr, 2014 | Agerpres

'Ştim în mod public astăzi că vorbim despre o perioadă de circa două luni ce ar fi necesară pentru a obţine 'capacitatea' de a avea o armă nucleară', a explicat Kerry, chestionat de Comisia pentru afaceri externe din Senatul american cu privire la evoluţia negocierilor dintre Teheran şi marile puteri privind programul nuclear controversat al republicii islamice.

'Această capacitate presupune că (iranienii) ar decide să renunţe la regimul aflat în vigoare acum şi ar acţiona în vederea îmbogăţirii de uraniu suficient pentru a putea construi o astfel de armă', a continuat şeful diplomaţiei americane. 'Nu înseamnă însă şi că vor construi un focos nuclear sau un sistem dedicat', a asigurat Kerry.

Iranul ar avea atunci 'materialul pentru a concepe o bombă, dar fără capacitatea necesară de a o plasa undeva, de a o transporta sau de a avea vreun mecanism pentru a o face', a argumentat ministrul american. Marile puteri şi Iranul şi-au reluat marţi la Viena maratonul diplomatic, intensificându-şi dialogul în vederea atingerii unui acord prin care să pună capăt, din această vară, tensiunilor suscitate de programul nuclear iranian.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO